Også Arnesen inviteres tilbake

Bøler-gutten Petter Arnesen (19) har den siste uken trent med MFK. Tempoforskjellen fra 4. divisjon til eliteserien virket ikke skremmende på han. Også han gjorde det såpass godt at MFK vil ha han tilbake på trening om fjorten dager.

– Det har vært kjempemoro. Det har vært moro å få vært med på å se hvordan de har det i eliteserien i forhold til det jeg er vant til. Mye tøffere på treningene og høyere nivå på alt, forteller 19-åringen.
Ble det noen mål på deg mot Per Morten og Rino?
– Ja, det ble det. Jeg merka at det er fire divisjoner opp.
Hvilke forskjeller merker du fra Bøler til Moss?
– Alt. Fra nivået på spillerne til treningsforhold, hurtighet og intensitet og alt mulig.
Du har jo trent med Rosenborg og Lyn også. Var det noen forskjell fra de klubbene til MFK?
– Nei, det er ganske likt synes jeg. Nivået er nogen lunde det samme. Vi drev med mye av det samme. Mye med ball. Det er ikke så mye balltrening i Bøler. Det synes jeg vi burde drive mer med.
Ble du skremt over forskjellene opp til eliteserien?
– Jeg visste egentlig hvor stor forskjellen var. Hadde jeg prøvd meg i 2. divisjon hadde ikke overgangen vært så stor. Jeg ble absolutt ikke skremt over forskjellen oppover, forteller han. – Jeg tror det beste for meg vil være å spilt 2. divisjon et eller to år før jeg tar steget opp. Det er lavere nivå, men det er i hvert fall mye høyere enn 4. Og da venner du deg mye bedre til nivået.
Hva har vært den beste opplevelsen du har hatt denne uken?
– Det er å ha vært med å sett her. De virker å ha det veldig bra her i Moss. Bare det å kunne spille fotballen hele dagen og kose seg, sier han drømmende.
Hvilket inntrykk sitter du igjen med?
– Jeg har blitt veldig godt mottatt av gutta. Det virker som om det er et veldig godt miljø her. Jeg skal tilbake her etter rekruttskolen. Jeg har ikke fått noe endelig svar på om jeg skal til Rygge eller ikke, men det regner jeg med at jeg får mot slutten av rekruttskolen på Ørlandet.
Så du er en tålmodig gutt med store ambisjoner?
– Ja, jeg har ikke hastverk jeg.

Knut Torbjørn ser mye fotball i Arnesen og ønsker han velkommen tilbake om to uker når han er ferdig på rekruttskolen. – Petter har gjort et solid inntrykk. Han er jo ung og har noe udefinert over seg som fotballspiller. Litt slepen teknisk, har bra fart. Han ser ikke så kraftig ut, men er ganske tøff i duellene også. Vi vil ha han hit om fjorten dager, for da er han ferdig på rekrutt skolen. Så skal han jo til Rygge. En absolutt interessant spiller.

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design