Nytt tap for Moss Jr

Av juniortrener Joakim Mensen

Trysilalliansen Jr. – Moss Jr. 4-2 (2-2)

Det startet bra for vår del og vi tok ledelsen etter bare 3 minutters spill. Et pent angrep bygd opp på venstre side med Martin Reier som frispilte Truls Steinsvik inne i 16-meteren. Truls la uegoistisk ballen på tvers mot bakre hvor Hien Le Van satte ballen inn fra 5-meter. Deretter fortsatte vi godt angrepsspill med tidlige spillvendinger som skapte overtallsituasjoner.

Etterhvert ble vi selvgode og spillerne begynte å jukse i duellspill og returløp. Og mot et fysisk lag som Trysilalliansen ble vi straffet midtveis i omgangen. Et langt frispark fra egen halvdel ble stusset og et enkelt gjennomløp alene med keeper gjorde 1-1. Vi tok oss sammen umiddelbart og et nytt pent angrep, denne gang fra høyre ga oss 2-1.

Jens Skogmo frispilte Hien på kant som fant Erik Halvorsen med en fin stikker. Erik’s avslutning ble reddet, men Truls fulgte opp angrepet og satte inn returen fra keeper. Dessverre lærte vi ikke fra forrige ledelse og vi ga fra oss initiativet nok en gang. En unødvendig corner der vi var passive inne i boksen førte til utlikning.

Andre omgang startet med et straffespark til hjemmelaget etter bare ett minutt. Eikum var nær ved å redde, men ballen gikk like over fingertuppene – 3-2 til hjemmelaget. Vi trykket på utover omgangen og jaget utlikning, men vi maktet ikke å skape de store sjansene. På overtid satte hjemmelaget inn 4-2 etter nok en dødball. Trysilalliansen vant definitivt flest dueller i 90 minutter – og det gjenspeiler ofte sluttresultatet i en fotballkamp.

Med en trygg tilværelse mtp tabellsituasjonen ønsker vi å spille med kommende jr.spillere i de gjenstående kampene. 5 guttespillere fikk sjansen i dag. Eikum og Halvorsen har vært med oss store deler av sesongen og klarte seg brukbart., Både Marius Henriksen, André Thorvaldsen og Mats Stolinski gjorde sine saker bra.

Erfaringen og læringen fra denne kampen er at det å bli selvgode etter gode prestasjoner sjelden forsterker prestasjonen, men ofte med motsatt virkning. Det å jukse i struktur og arbeidsoppgaver svekker det kollektive. Og passivitet i duellspill gir motstanderen alltid et overtak. Dette skal vi forbedre for å nå målsettingene vi har satt oss i de gjenstående kampene. Vi kommer hardt tilbake…