Nye tider – nye muligheter

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Moss FK kan tape store penger bare på å falle ned én plass, og akkurat dét bør være et incitament også for spillerne til å kapre flest mulig poeng nå på slutten. Bakfra raser kampen om å slippe den tunge veien ned til 2. divisjon. Dessuten er det greit å fjerne enhver tvil om at MFK også neste år spiller i Adeccoligaen.

Tre viktige seire har skapt mer ro i laget, selv om finspillet ikke har kommet. Vi tror det tar tid å bygge opp kjente formasjoner og en mer fast ellever. Samtidig banker nye spillere på døra og vil inn. Flere av de unge spillerne er spennende, men må få mye tid til å komme opp på nivået som kreves. Det er synd hvis de fleste forsvinner fordi Moss Fotballklubb ikke bruker tiden det krever.

Men så kom Joakim Mensen på banen. Det bør bety et lys i tunnelen for dem som har slitt med å få tillit. Tillit skapes gjennom egen trygghet og ferdigheter. Disse to hører sammen og blir fort synlig på banen om de er til stede eller ikke. Tillit får man i trenerteamet om de føler seg trygge. De har noe forsvare hver kamp. Her kommer spillerutviklers evne til å skape den tryggheten overfor trenerne som skal til for at flere får sjansen flere ganger! Det krever sin mann. En spillerutvikler bør derfor ikke stå mye tilbake for en trener i forståelsen av et lags indre liv og psyke. Få har en så fin kjemi med spillerne som Joakim. Vi trenger profiler på banen som sier ”bilær” og båtær”, og Joakim kan være mannen som bidrar til det.

Når Moss og Sprint nå skal gå sammen om det sportslige på forpliktende måte, vil det kanskje åpne for en flyt av spillere som tjener alle parter. Det er ikke bare positivt å spille på et 3. divisjonslag som er b-laget i en toppklubb. Kontinuiteten er dårligere og motivasjonen kan være mindre enn hos kollegaene i samme divisjon. Sånn er det bare. Kanskje er det mer spennende å få muligheten én divisjon opp?

Men nå skal Moss forhåpentligvis hente hjem minst 3 poeng på de tre siste kampene. Ingen grunn til at det skal bli mindre. Moss tok 7 poeng fra dem i vår…

Lykke til mot Godset i morgen!