Nye fjes på treninga

Det var to nye fjes på Melløs i dag. Petter Arnesen (19) og Tom Kristoffersen (23) var begge på plass for å vise frem seg selv for Eggen & co. Arnesen skal være med ut uken, mens Kristoffersen bare skal være med til og med tirsdag i første omgang.

Petter Arnesen (19) kommer fra Bøler i 4. divisjon i Oslo-området og takket være en ivrig lagleder, Morten Syvertsen, har unggutten besøkt flere toppklubber. I februar var han innom Rosenborg, mens i mai besøkte han Lyn. – Rosenborg ba meg fortsette å trene på jeg er best på, så skulle de følge meg opp. I Lyn var det egentlig meningen at jeg skulle tilbake, men så skulle jeg i militæret og valgte å bli i Bøler. Styrkene mine er hurtighet og i tillegg er jeg flink til å utnytte bakrommet bak forsvarsfireren, forteller den unge spissen med rundt 15 mål per sesong på samvittigheten. Det har gjort han til toppscorer i to av de tre sesongene han har spilt i Bøler. Før det var han guttespiller i Skeid. Etter Lyn-oppholdet begynte ryktene i Oslo-klubbene å gå og med et var flere 2. divisjonsklubber på banen. – Jeg kommer helt klart å forlate Bøler. Nå tjenestegjør jeg på Ørlandet, men har søkt meg til Rygge. Derfor passer det godt å vise seg frem i Moss. For meg er eliteserien det store målet, men jeg må være et sted jeg trives. Jeg trivdes godt i Lyn og skal nå ha en uke her. Vi får se hvordan det går. Jeg bor i Oslo, så Lyn og Moss er for så vidt aktuelle klubber, forteller unggutten.

Den andre prøvespilleren, Tom Kristoffersen (23), har mer rutine. Han spiller for tiden på Eidsvold i 2. divisjon. Laget kjemper for å beholde plassen i den nye divisjonen til neste år, noe som er årsaken til at han bare skal trene to dager med Moss. – Jeg får ikke lov til å være her lengre. Vi ligger utsatt til og har en viktig sluttspurt. Men vi skal prate etter de to dagene og se hva vi får til.
Kristoffersen er midtbanespiller med offensive ferdigheter. I lokalavisen ligger han an til å bli årets spiller og på de 20 kampene han har spilt kan han skilte med 10 mål. I juni var han og trente med Molde etter at trener Jon Slaatsveen anbefalte han å prøve seg lengre oppover i systemet. – Styrkene mine er at jeg er allsidig, brukbar med ballen og har et greit tempo, forteller han og legger til at favoritt-posisjonen er indreløper. Jeg har stående tilbud om å trene med Kongsvinger og Raufoss også, men jeg vil helst til Tippeligaen.
Han er ferdig utdannet markedsfører og vil i løpet av høsten vurdere hvorvidt det blir fotball eller sivil karriere. – I Molde var de ute etter noen enda bedre og forhåpentligvis yngre. Begynner å bli gammel når en er 23, ler han.

Knut Torbjørn så mye bra fotball i to de ungguttene. – Vi får se da på fysikk og vurdere der og andre taktiske ting som er vanskelig å se på ei trening med bare vanlig five-a-side. For se i morra, men det er absolutt interessante gutter. De er spennende. Krisfoffersen er det mulig kan komme tilbake onsdag for da trener vi 1000, forteller han.
– Ellers var humøret på topp etter ei hyggelig helg for Moss Fotballklubb. Positivt for klubben at vi hadde såpass mange unggutter som gjorde det bra på lørdag og i semifinalen i går.

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design