G16-landslagstrener Knut Torbjørn Eggen var fornøyd etter at Norge kan smykke seg med tittelen Nordens beste lag. Siden finalen i Åpent Nordisk Mesterskap ble spilt mellom England og Skottland, sikret Norge seg den æren ved å slå Island 5-3 i bronsefinalen.


– Vi er stolte og glade over å være det beste nordiske laget og vi fikk en fin avslutning på en god samling. Vi var klart best i førsteomgang i dag, men gjorde det unødvendig spennende etter pause. Men seieren var fortjent, sier han til fotball.no


Godt angrepsspill


For de norske guttene ledet både 2-0 og 3-1 før de slapp Island inn i kampen til 3-3. Fredrik Midtsjø satte inn det viktige 4-3-målet, før Shuma Anene gjorde alt på egenhånd og sikret 5-3 på overtid.


– Det var spill mot et mål i en periode, men vi var litt slepphendte bakover. Uansett var det moro å vinne og at aldersbestemte landslag gjør det bra i slike turneringer betyr mye for norsk fotball, sier Eggen.


Som oppsummerer samlingen slik.  


– Jeg er veldig godt fornøyd med samlingen. Vi har vist frem mye bra angrepsspill, skapt mange sjanser og scoret 15 mål totalt, noe som er bra. Defensivt har det vært litt rufsete til tider, men det er enklere å rette opp frem mot kvaliken, fortsetter treneren.


Mye positivt


Eggen mener laget er i rute, selv om han helst hadde sett at de hadde fått jobbet enda mer sammen før alvoret starter.


– Vi skulle gjerne hatt flere samlinger før EM-kvaliken, men jeg føler vi er greit klare til kvaliken, sier han.


Treneren trekker frem flere spillere som har imponert under samlingen.   


– Flere spillere har utviklet seg og imponert under samlingen. Fredrik Midtsjø, Shuma Anene, Gustav Valsvik, Kristian Bjerke, Håvard Nielsen og Valon Berisha er bare noen av de som har vært gode. Alt i alt har det vært mye positivt å ta med seg, avslutter Eggen.


Kampfakta:


Norge – Island 5-3 (2-0)


Sted: Verdal stadion


Tilskuere: 200


Dommer: Kenn Hansen, Danmark


Gule kort: Magnus Bekker, Norge og Tomas Oli Gardarsson, Island.


Mål: 1-0 Emil Sildnes (26.min), 2-0 Shuma Anene (38.min), 2-1 Bjarni Gunnarsson (43.min), 3-1 Shuma Anene (47.min), 3-2 Emil Palsson (56.min), 3-3 Kristjan Gauti Emilsson (60.min), 4-3 Fredrik Midtsjø (65.min), 5-3 Shuma Anene (80.min)


Norge (4-3-3): Daniel Bakken – Kristofferr Møvik (Håvard Nielsen 60.min), Gustav Valsvik, Emil Jonassen, Magnar Ødegård (Anders Bergan 41.min) – Valon Berisha, Magnus Bekker, Fredrik Midtsjø – Emil Sildnes, Shuma Anene, Christoffer Aasbakk (Fredrik Heggeland 41.min).  


Kilde: fotball.no