Nå(r) tar vi av?Sannheten er som vanlig et sted mellom pessimisten og optimisten.


 


Hva har skjedd og hvorfor, og ikke minst hva skjer nå, er det mange som spør seg. La en ting være helt klart. Det er lite konstruktivt å melde seg på i hylekoret. Det er støtte som trengs, og litt smak av kanarifugl om jeg tør å påstå det. Det er flere lag som har hatt en tung start og LSK viste egentlig veien mot Viking. Blø for drakta!


 


Det er, med min ringe fotballkompetanse, ingenting i veien med spillestil eller med spillerstall. Det er innsats som er årsak og løsning på problemet. Hvorfor sier jeg det? Fordi kampen mot Sandefjord viste det. Da møtte vi en motstander med tempo. Likevel spilte vi dem etter hvert ut. Det viser at vi i realiteten holder elitenivå.


 


Kan jeg mene det når Sandefjord har skuffet stort i serien? Jada. Sandefjord er vant til å møte spillende lag, og Kællane spilte dem ut. Det samme møter vi mot Start og Odd og det er de kampene jeg frykter minst. Men mot de andre lagene er det krig. De ligger lavt og satser på kontra. Akkurat det takler de spillende lagene dårligst.


 


Da må vi vel legge om stilen da? Nei, mener jeg. Fordi vi må bruke styrken vår. Vi må spille, men med tempo. Og, ja, det betyr også å vinne dueller. Så det å spille betyr ikke å la være å krige, det betyr å bruke tempo – på beina og på ballen.


 


Det vet vi jo at vi behersker så hvorfor ikke gjøre det i kamp? Ja, si det. Har nok noe med flyt og forventninger å gjøre, men kråkene må og kan ta en ”kanari” og vise at de kan.


 


Tempo avkler ethvert lag når man behersker spillet. Det er der forskjellen ligger på gode og dårlige lag. Og vi vet at Kællane behersker tempo. ”Normalen” i år har jo vært at de har startet rolig, sluppet inn mål, økt tempoet for så å score. De må bare bestemme seg for å kjøre på fra start. Er ikke vanskeligere enn det. Vi vet at det holder.


 


Mitt forslag er: Start med toppet lag i cup’en mot Kvik og kjør over dem fra start. Få kjørt formasjonene og skap godfølelsen. Da snur det og vi kan glede oss til 16. mai.

Om signaturen Sindre Supporter:
Sindre Westerlund Mork er ihuga supporter av Moss Fotballklubb og er medlem av Kråkevingen. Han har alltid trukket i gult og svart før hjemmekampene, og stiller han opp når kællane er i landflyktighet, er antrekket fortsatt i de anstendige fargene. Sindre er også politiker. Liberalisten har funnet sin plass i Venstre og markerer seg stadig i lokalmediene. Han er også leder for Østfold Venstre. Det lokale selvstyre virker å være Sindres salede kjepphest. Vi har imidlertid sluppet ham løs på mossfk.no slik at kan uttrykke seg om lidenskapen (lidelsen?) fotball!© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design