Når starter Postnord-ligaen?

Når starter Postnord-ligaen?

Det er mange som lurer på når sesongen 2020 kan komme i gang for MFKs A-lag. Dette er ennå ikke endelig avklart, men Fotballforbundet kom i hvert fall ut med følgende info sist fredag:
https://www.fotball.no/tema/nff-nyheter/2020/justeringer-i-turneringsformat

Her står det følgende om PostNord-ligaen:

  • Dersom spillerne kan starte normal trening fra 8. juni er det realistisk med oppstart og normal dobbel serie fra 4 juli. Ikke gjennomførte runder vil da bli omberammet til ledige datoer, hovedsakelig midtuker, ut over høsten.
  • Dersom turneringen ikke kan starte 4. juli, men senere og frem til 2. august, vil PostNord-ligaen bli gjennomført med en enkel serie og et enkelt sluttspill. Dette ved at de to avdelinger etter spilt enkel serie deles i to grupper med plassiffer 1-7 og plassiffer 8-14. Respektive grupper i avdelingene spiller deretter enkel serie om å bli seriemester samt for å unngå nedrykk
  • Ved gjennomføring av enkel serie og enkelt sluttspill avgjøres hjemme- og bortebane ved loddtrekning.
  • Dersom PostNord-ligaen ikke kan starte før etter 2. august, gjennomføres turneringen som en enkel serie der hjemme- og bortebane avgjøres ved trekning.

Norsk Tipping-ligaen (3. divisjon) er allerede besluttet gjennomført som en enkelt serie med oppstart i august. Det samme gjelder 4. divisjon i Østfold. Det betyr altså at det allerede er avklart at rekruttlaget vårt spiller kun en enkel serie i løpet av høsten.

NB! Planene som er omtalt over forutsetter grønt lys fra myndighetene. Det er foreløpig ikke gitt noen signaler om når vi faktisk kan komme i gang med normale treninger, og dermed er det ikke sikkert hvordan og når serien vil bli gjennomført.

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design