Når generalsponsoren taler

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Sportslige resultater og penger henger tettere sammen enn mange liker. Manglende sportslige resultater slår direkte ut på støtten klubbene får fra blant andre forbundet. Men dessverre er det slik at også klubbenes øvrige støttespillere lar seg påvirke av resultatene. Ofte må resultatene vises før man skyter inn store midler. I vårt tilfelle har riktignok generalsponsor Sparebank1 i Moss vært hyggelige. Man skal imidlertid være klar over at ingen skyter inn midler bare for å være snille. Det ville da heller ikke stått til troende. Ting henger sammen, men på et tidspunkt må noen ta en større risiko. De rike onklene har løftet lag fra flere divisjoner under Tippeligaen.

En av de første klubbene som kom seg opp av gjørma på nittitallet, var Stabæk. De fristet, så vidt oss bekjent, en anonym tilværelse i 3. divisjon før ”noen bestemte” at klubben skulle representere Bærum sammen med mer prominente klubber. Fredrikstad FK er vel nærliggende å nevne i samme åndedrag. Noen legger så mye penger på bordet at man kan kjøpe spillere fra øverste hylle. Dernest spyttes penger inn anleggene og fasilitetene. To viktige faktorer for å bli satt på kartet.

Når generalsponsoren til Moss FK står frem i mediene med henstilling om ”selge” klubben på en bedre måte, er det grunn til å lytte. Kanskje bør man lese budskapet fra generalsponsoren helt bokstavelig, og utarbeide allerede nå et Tippeliga-harmonisert budsjett som viser reelle konsekvenser hvis Moss FK skal spille på Åråsen, Lerkendal og Brann stadion. Og så be om tid og oppmerksomhet på nytt.

I noen bransjer hospiterer man hos andre for å lære. Er dét en vei å gå? Lære av andres feil og suksess på en mer konkret måte? Ønsker sponsorene å se en Master-plan? Så la oss gi dem én!
Vi føler mye er gjort ved at styret er godt bemannet med kloke hoder og at det er ryddet i arbeidsfordeling. Næringslivskontakter har blitt knyttet til klubben og gitt fordeler. Kanskje må sponsorene og de antatt rike onklene også kikke litt på styrets ”CV” og ha tillit til at risikokapital blir forsvarlig håndtert?

Vi stiller oss spørsmålet om det er tilliten til klubben som må gjenopprettes på det sportslige plan før man er villig til å legge de store pengene på bordet. Da forstår alle at planen for opprykk neste sesong nok ryker. I motsatt fall kan vi faktisk være der i november 2007! Da kan det være hyggelig å være både generalsponsor og støttespiller. I mens skal vi andre bidra til å øke interessen rundt Moss Fotballklubb. På vår måte.

Det spilles nok en viktig kamp på søndag. Moss har et hardt program igjen, men lagene under oss har flere innbyrdes oppgjør. Det kan til slutt trygge Moss et godt stykke opp på tabellen. På tå hev søndag, kællær!