Nær seier over serielederen

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)


Moss fikk en fin start på kampen og skapte et par gode sjanser de første fem minuttene. Så skjedde det ting. Dommeren satte seg selv i fokus ved å dømme straffe til Moss etter mye klabb og babb rundt Moldes målstrek. Trolig reddet Moldes høyreback ballen med hendene, selv om det virket som om Molde ikke var helt enig i den vurderingen. Strande måtte forlate banen med rødt kort, til en illsint tirade fra Molde-spillerne.

At Amin Askar skyter i tverrligger og ut, skulle bli symptomatisk for resten av kampen. Moss hadde en rekke sjanser til å avgjøre, særlig mot slutten av kampen. Først da så vi at Moss spilte med én mann mer.

Molde spilte nemlig god fotball, og fikk alt for mye rom mellom midtbanen og forsvaret
til Moss. Der lå Magne Hoseth og vaket, lekte med ballen og fikk lite motstand. Mossespillerne ble liggende for langt unna sin mann, og det kan man ikke tillate seg mot så ballsikre og raske spillere. Moss slet med å finne ut av Hoseth, som fremsto som banens beste.

Men Moss fikk tidvis til sitt spill, og lempet ballen over midtbanen til Molde, ut på vingene. Mahmoud El Haj var flink til å ta ned ballen og holde på den, men løpene rundt uteble. Det ble rett og slett for tamt, selv om Molde heller ikke ble farlige ofte. Som ofte før strandet angrepene til Moss rundt sekstenmeteren.

Vi synes Moss dreper tempoet i kampen ved å spille five-a-side og søke bakover i banen, og ikke tørre å utfordre på kantene. Særlig ble Daniel Reinoso altfor stasjonær, og trives heller ikke som back. Å flytte ham inn som stopper synes å være en helt riktig taktisk handling fra benken, uten at Thømt Jensen spilte dårlig. Nykommer Marius Gjestrumbakken hadde en stor glipp, men kom ellers fint fra det som venstreback utover i annen omgang.

Best i dag var keeper Origi med et par klasseredninger og Jonas Krogstad som fightet og løp i nitti minutter. Steffen Nystrøm er litt på gang, og Mahmoud spilte heller ikke dårlig. John Andreas Husøy spilte bedre enn på lenge. Det samme kan sies om Christian Michelsen, som ikke gjorde seg bort.

Moss burde tatt alle poengene i dag, og vi tror ikke Molde hadde vært bedre med elleve på banen i dag. Moss gikk respektløs ut og var nær allerede i åpningsminuttene – elleve mot elleve. Det varmet mest kampen sett under ett i dag.

Moss beholder femteplassen, etter Bryne som slo Sogndal borte i kveld. Neste kamp er nettopp mot Bryne – på Bryne.