– Nå er det veldig tungt!

Det var ikke mye å rope hurra for dette her, Johannesen?
– Nei, det kan du godt si. Det var en veldig svak første omgang av oss. Nå var vel ikke Sarpsborg så veldig mye bedre selv synes jeg, men de tok ledelsen med 1-0 som sto til pause.

– Vi ble enige om å prøve å heve oss mer i andre omgangen. Vi klarer det i begynnelsen hvor vi får noen halvsjanser og er nære på noen ganger. Derfra og ut så er vi faktisk et bunnlag ute på banen her, dessverre.

Hva med den freidige og humørfylte gutsen som dere hadde for en uke siden hjemme mot Skeid. Mener du at dette har en negativ innvirkning grunnet den økonomiske situasjonen som MFK er i for tiden?
– Jeg vet faktisk ikke. Men det er klart en del som spiller inn her, situasjonen rundt klubben er selvfølgelig ikke noe hyggelig for noen av oss. Men jeg føler at vi takler det på en ålreit måte, vi sliter jo en del når det gjelder banene samt voldsomt mye skader som igjen gjør at vi rett og slett har store problemer med å stille ett godt nok lag. Og da er det vanskelig å vinne kamper i Adeccoligaen for våres del.

Det sier seg jo selv det når vi må sende ut «Julle» de siste minuttene, en spiller som har ett helt liv i gult og sort, men som har gitt seg på høyt nivå?
– Jada, det er ikke noe negativt i dette. Men Juliussen har vært en god fotballspiller han, men det er jo noen år siden nå. Det sier alt om den alvorlige skadesituasjonen som vi er i for tiden.

Hovedgrunnen til at vi sliter så voldsomt for tiden er jo logisk nok både den økonomiske biten og alle skadene som hoper seg opp i tillegg. Hva tenker du om det?
– Det er nok mest skadesituasjonen som er hovedproblemet og som preger oss veldig for tiden i serien, mener jeg selv. Unge spillere må bære ansvaret, selv om de ikke er voksne nok enda. Vi er faktisk inne i en blindgate for tiden. I dag var det vel ingen som kan si at de presterte bra nok til å kunne dra hjem med hevet hode, nå må alle gå i seg selv. Trenerteamet har veldig få virkemidler å bruke siden vi nesten ikke har spillere heller, da blir det vanskelig å gjøre de rette grepa for å kunne heve nivået i laget deretter.

Artikkelen fortsetter under bildet…


  Bjørnar Johannesen fikk det ikke helt som han håpet på i slaget om Østfold. (Foto: Alvin Holm)

– Det virker som vi er avhengige av at samtlige har dagen samtidig, da vil det jo svinge litt også i perioder. Sarpsborg har et ganske så godt lag med en god og sterk sentrallinje. De leverer varene i dag, og det gjør ikke vi beklageligvis. Akkurat nå så er det veldig tungt for både meg og resten av laget. Skal bli godt å komme hjem og titte litt på tv og glemme denne matchen så fort som mulig. Tenker jeg for mye på dette så tror man fort at du er dårligere enn det som du i realiteten er. Det er ikke mer enn en uke siden at vi gjorde en grei innsats mot Skeid hjemme på Melløs, så det beviser seg jo nok engang at det snur grusomt fort i fotball, og det er utrolig surt.

– Men vi skal nok få revansjere oss når Sarpsborg kommer til Melløs til høsten. Vi har noe å ta igjen grunnet tapet i treningskampen under oppkjøringen og i denne seriekampen, vi skal nok bite godt ifra oss da.

Hva betyr det for deg og laget at Arnold Origi endelig er tilbake i startelleveren?
– Arnold er en bra keeper, og Frode har stått bra i mål. Det er en knallhard konkurranse på den plassen der, uten tvil. Nå fikk jo Arnold vist seg frem med en superredning helt på tampen av kampen, det ble ikke noen enkel kamp for han heller. Var ikke så mye han kunne fått gjort med de to scoringene, sikkert ikke noe moro for han heller, avslutter Bjørnar Johannesen. 

                                                 Tekst/foto: Alvin Holm