– Nå eller aldri !

Tippeligaen skal utvides til 16 lag. 3 lag fra Adeccoligaen rykker rett opp, mens 4. plassen gir kvalifisering mot lag nr. 13 i Tippeligaen. Moss FK satser med økt budsjett, ny stadion er snart på plass. Alt ligger derfor til rette for at vi sier farvel til Adeccoligaen og trer inn der vi hører hjemme – i Tippeligaen.


 


Men, ja for det er et men. Hvordan skal Melløs Arena finansieres? Er dette et ansvar for Moss Kommune? Skal bidraget fra kommunen gå utover sykehjemsplasser, bedre skole, støtte til Parkteateret eller andre kulturarrangement som sårt trenger støtte? Selvfølgelig skal det ikke det. Men vi har kommet til et veikryss. Tar vi til venstre så sier vi nei til toppfotball i Moss. Tar vi til høyre så sier vi ja til toppfotball.


 


Fotballforbundet har satt tydelige krav til fasiliteter til arenaer der det skal spilles toppfotball. Hvis vi vil være med så må vi gripe den muligheten som er der nå.


 


Mange vil sikker tenke at vi ikke har noe å gjøre i Tippeligaen med det mannskapet vi har i dag. Se på Bodø Glimt. De har hevet seg og prestert over det som var forventet. Vi trenger sikkert noen forsterkninger neste år, men la oss først gjøre det vi må gjøre i år – nemlig å rykke opp.


 


Siden vi var oppe i Tippeligaen sist (2002) har det skjedd utrolig mye rundt Tippeligaen. Da vi tidligere satt spente å ventet på Sportsrevyen på NRK og håpet å få se Moss på TV er det i dag mulig å se alle kampene hvis enn ønsker det. På den måten får laget og byen en helt annen oppmerksomhet enn det vi gjør i Adeccoligaen. Som igjen medfører økte inntekter til klubben og nye muligheter for bedrifter til å profilere seg gjennom Moss FK.


 


Vi har ingen Røkke eller Brynestad i Moss. Eller har vi det? Har vi kanskje 10 små Røkke og Brynestad som kunne gått inn og bidratt til at vi kan legge grunnlaget for toppfotball i Moss. For det koster, men du verden hvor mye det gir igjen.


 


Jeg har sett 4 av de 5 siste seriekampene. Spillet de til tider har vist er strålende. Det er morsomt å se på. Stor bevegelse, bruker hele bredden, slår inn fra siden hvor Kvalheim virkelig har funnet veien til nettet. Og jeg tror det fortsetter. Jeg er sikker. Sikker på høsten vil bli gul og svart. Sikker på at vi blir blant de tre beste og dermed er tilbake i Tippeligaen.


 


Jeg håper flere med meg ser hvor viktig Moss FK er for Moss by. Etter snart 20 år i Bergen blir min patriotisme til Moss bare sterkere. Fra utsiden ser jeg kanskje med litt andre øyne hvor viktig Moss FK er for Moss. Jeg håper flere ser det. Og flere tar turen til Melløs og støtter laget tilbake til Tippeligaen.


 


Lykke til med kampen. Jeg tror på seier.


 


Lars Angell


Bergen, men mossing til jeg dør…