Mye opp og ned for Vålerenga

Av Knut Hovland

Vålerenga er en klubb som ofte kommer i medias søkelys, på godt og vondt. Denne sesongen har det gått sportslig bra med førstelaget, men økonomisk sett er klubben havnet i et skikkelig uføre. Mange millioner kroner må hentes inn i løpet av relativt kort tid for å kunne blidgjøre kreditorene. Det er en situasjon flere fotballklubber kjenner seg igjen i, dessverre.

For Vålerenga 2 startet sesongen forrykende med tre seire på rappen – mot Kvik, Medkila og KFUM. Det første tapet kom borte mot Finnsnes i mai, og like etter kom to virkelig sviende tap: Det ble 1-7 mot både Follo og Kjelsås.

I løpet av de fire siste kampene før ferien ble det bare én seier, men den smakte til gjengjeld godt: Hele 6-2 over Lørenskog borte.

Høstsesongen ble innledet med en imponerende 7-1-seier mot Drøbak-Frogn i Valhall.

Moss og Vålerenga har møttes mange ganger de siste 40 årene, men stort sett i de to øverste divisjonene. For oss mossinger er det nok cupfinalen i 1983 som huskes aller best, da ble det 2-0 til MFK etter scoringer av Geir Henæs og Stein Kollshaugen. For en fest det var!

Høsten 1990 var det ikke fullt så mye fest, da rykket begge klubbene ned fra Tippeligaen. I den siste betydningsløse kampen på Melløs vant MFK 5-1 med Einar Jan Aas som trener for mossingene. Men aller best husker vi VIF-supporterne som kom kledd i svarte klær bærende på en kiste. En makaber markering av «Klanen». Det likte daværende VIF-trener Olle Nordin dårlig, for å si det pent.

Sist Moss og VIF 2 møttes, i Valhall i fjor høst, ble det 1-0 til de gule og svarte.

MFK fikk en opptur i bortekampen mot Follo forrige helg, vi får håpe den fortsetter både mot VIF 2 og i kampene som kommer. Det er mange kamper igjen og over 40 poeng å kjempe om – fortsatt er alt mulig i denne avdelingen.

Vi krysser fingrene!


Moss tar imot Jesper Solli og Vålerenga 2 i høstsesongens første hjemmekamp. (Foto: vif.no)