Motivert for EM

Simen har fått oppleve åtte dager unge fotballspillere bare kan drømme om. Først fikk han telefonen om at han var tatt ut til troppen for EM-kvalifiseringen mot Ukraina og Hviterussland. Så får han spille fire minutter i 3-1 seieren borte mot Ukraina og lurer EM-sluttspill i det fjerne for Selbak-gutten.

Simen ble tidligere i år tatt ut til treningsleir i Portugal, men måtte melde forfall på grunn av skade. Stor var derfor overraskelsen da han ble oppringt med beskjeden om at han fikk tilbud om å være med til kvalifiseringskampene borte mot Ukraina og hjemme mot Hviterussland.
– Jeg fikk telefonen kvelden før vi skulle være på Kongsvinger for treningssamling. Jeg ble skikkelig overraska for jeg hadde egentlig ikke tenkt på å få være med i den troppen så sent, forteller han.
Moro å få være med?
– Ja, absolutt. Det var mange gode trenere der og gode medspillere. En lærer helt klart av en slik opplevelse. Det har vel ikke vært så veldig hardt egentlig. Før vi dro til Ukraina var vi på samling i Kongsvinger og der hadde vi noen harde økter, men bortsett fra det har det stort sett bare vært reising og kamp.

I går fikk han ikke anledning til å spille mot Hviterussland (seier 5-1). Troppen besto nemlig av 20 spillere og bare 18 kunne være disponible til kampen. Dermed ble det tribunen for Simen.
– Jeg fikk beskjeden et par timer før kampstart. Det hadde selvfølgelig vært moro å få vært på benken.
I stedet kan han se tilbake på fire minutter som reserve i bortekampen mot Ukraina (seier 3-1).
– Det var ikke så mye jeg fikk gjort annet enn å jobbe hardt. Vi ledet jo 3-1 og det var kort tid igjen av kampen, minnes 20-åringen. – Vi hadde full kontroll på kampen, men det var moro å få spille når jeg først ble tatt ut.

Tilbakemeldingene fra støtteapparatet på U21 har vært positive for Simen, og han føler selv han ikke har gjort noen dårlig figur.
Trenerne var fornøyde med det jeg viste på treningene, forteller en litt stolt spiss. Nå EM-sluttspillet innen rekkevidde og der ønsker 20-åringen å være med.
– Jeg har ikke tenkt noe særlig på det. Først må vi jo komme dit, men det hadde vært skikkelig artig. Jeg føler jeg er blant de som er aktuelle til troppen, så muligheten er der, smiler han lurt.
Romkameraten under oppholdet, Per Morten, slapp ikke til i det hele tatt under de to kvalifiseringskampene. Og ifølge Simen skal det mye til for å danke ut Espen Johnsen (Rosenborg) fra U21-målet.
– Espen sto bra han. Han spilte seg ikke ut i de to kampene vi spilte.

I dag var det tilbake i hverdagen og trening med lagkameratene. Og det var en svært så motivert Selbak-gutt, som ikledde seg klubbutstyret til MFK. For med god innsats i Tippeligaen kan det brått bli EM-sluttspill på Mosse-spissen. Stakkars motstandere, sier nå vi.