Møte mellom to talentfabrikker

Av: Redaktør Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Daniel Fredheim Holm og Daniel Braaten er eksempler på Skeids suksess som talentfabrikk. De er nå spillere i det ypperste sjiktet i Norge, utviklet på norsk jord.

Rune og Amin
Hos oss selv har det blitt bare nesten de to siste tiårene, og Rune Tangen er vel navnet som lyder mest kjent fra talentfabrikken i Moss. Ser vi på Amin Askar, som har fast plass i mosseelleveren, er det trolig det nærmeste vi kommer topp klasse på seniornivå for tiden, og spilleren fikk da også hederlig omtale underveis i tv-kampen mot HamKam. Å, ja: Vi vet det er flere som banker på døra til seniorgarderoben.

Skeid sliter
Til tross for å ha avgitt en rekke talenter til toppklubber i Norge, er Skeid nærmest for en breddeklubb å regne. Det er noen år siden Torshov-laget var i toppdivisjonen, og knivingen mellom tre Oslolag har gått mest utover Skeid, later det til. Laget er nyopprykket i år og står med kun to seire så langt i sesongen. Skeid har ennå ikke tatt én eneste skalp på bortebane så langt. I likhet med mange andre bunnlag, blir det bare nesten i hver kamp. De produserer sjanser og er delvis med spillemessig, men faller igjennom på ferdigheter i avgjørende situasjoner. Mot Sogndal falt laget gjennom på det meste, men viste at de har spillere som kan gjøre ting på egenhånd. Mohammed Abdellaoue – kalt Moa – skremte vettet av Sogndal ved å løpe fra forsvaret til sogningene, og ble sågar snytt for straffespark ved et par anledninger, fortelles det fra Voldsløkka. Dette er en spiller midtforsvaret til Moss bør se opp for.

Gode stoppere
Hos oss ser alt såre vel ut like før kampstart. En ellever som sitter, og hvor noen har måttet gi tapt for medspillere på vei opp. Daniel H. Reinoso er en slik, som grep muligheten til å spille seg inn – begjærlig, og lyktes! Først som venstreback, senere som makker til stopperkjempen Fabien Vidalon. Daniel er utvilsomt best som stopper, og vi satt med god følelse hver gang HamKam prøvde seg mot stopperne våre. Vi så ikke mange feil fra den kanten!

Pass the ball, Mo!
John Mo Muiruri imponerte TV2s kommentatorer med sin lekre løp og driblinger. Det så unektelig ut som han var i en egen klasse mens vi holdt pusten under raidene fra kenyaneren! Likevel slipper Mo ballen alt for sent, og må snart ”få melding med hjem” for å glippe når det gjelder som mest. Bakke bør hviske ham noen vennlige ord i øret om fordelen med tidlig avlevering. Lykkes Bakke med Mo, blir Moss livsfarlige med kandidater som Jon André, Mahmoud og Steffen i startblokkene foran ham.

Se en solid ellever!
Vi kan ikke annet enn glede oss til kamp når vi nå er oppe og lukter på medaljeplass. Det er ingen godkjente fotballfaglige grunner til å bli hjemme i dag, for Moss har levert resultater som «avkrevd». Nå er det payback-time, folkens! Møt opp og støtt en inndrillet ellever, som ligner det vi så i 2005. Bakke & co har noe på gang!