Mossejuniorene gikk på nytt tap

Av juniortrener Joakim Mensen

Skjetten Jr. – Moss FK jr. 2-0 (0-0)

I en typisk 0-0 kamp der ingen av lagene skapte store målsjanser tapte vi 2-0 på bortebane for Skjetten Jr. Begge målene til hjemmelaget kom på straffespark i andre omgang.

Med 3 spillere på A-hospitering, Keeper Eikum på U16-landslagspill, og 2 spillere på kretstiltak dro vi opp til Skjetten med en tynn tropp – derav 3 nye guttespillere. Men vi stilte et bra lag og var helt klart innstlit på å ta hjem 3 poeng. Dessverre måtte Kim Kapstad, som har vist stigende form de siste ukene, ut etter bare 15 minutter spill etter en hard takling (ren vel og merke). Inn kom Andrè Sørum og gjorde et godkjent innhopp til tross for lite matchtrening.

Kampbildet ble som forventet mot et fysisk lag som var heltent og aggressive i duellspillet. Det ble aldri en velspilt kamp. Mange frispark og tøffe dueller der motstanderen viste seg å være hakket bedre en oss i de fleste faser. Det positive i kampen er at vi holdt Skjetten unna farlig sone og var duellsterk i bakre firer. Det som er et varsku er vår til tider unote med å gjøre balltap på egen halvdel – der er vi ikke flinke nok taktisk til å spille ballen i trygge rom. I tillegg var det for mange «hull» av enkeltspillere som vi som lag ikke klarte å reparere eller hjelpe hverandre til å komme opp på prestasjonsnivå.

Målene kom som nevnt etter 2 straffespark i andre omgang. Den første er vanskelig å se hva som skjer, men det dømmes for holding i feltet på 3 spillere (!) i en cornersituasjon. Den andre er mer åpenbar og kommer etter balltap på egen halvdel.

Nå har vi 5 kamper igjen av serien, og med 3.div som avsluttes til helga vil forholdene for gode treningsuker bli mer optimale. Dette har vi håndert brukbart iløpet av høsten, men vi merker litt «slitasje» nå. Vi skal jobbe knallhardt de kommende ukene for å finne tilbake de kollektive og individuelle pretasjonene som har skapt mange gode resultater i høst. På den måten vil vi nå målsettingene våre som vi er i god rute til å innfri.