Moss vant i Tønsberg


ADECCO LIGAEN
Seriekamp 9.runde:

FK Tønsberg – Moss FK 1-3 (1-0).


Sted:Tønsberg Kunstgressbane.

Kl:1800.

Dato:29.05.2005.

Tilskuere: 1863.

Mål:
1-0:Lars Petter Hansen (37,str).
1-1:Tommy Edvardsen (78).
1-2:Tor Erik Moen (89).
1-3:Christian Michelsen (92,str).

Gult kort:
Anders Østli (35), Jonas Krogstad (53) MFK.
Stian Nikodemussen (45),Christian Østli (46), Kenneth Udjus (77)FKT.

Rødt kort:ingen.

Dommer:Morten Høgberg, Manglerud Star IL.
Ass,dommer. 1:Rune Kjørstad, Skrim IL.
Ass,dommer. 2:Ridha Hnana, Sundjordet IL.

Spillere Moss:
-Per Morten Kristiansen.
-Anders Østli, Anders Juliussen (i 25 min).
-Vidar Martinsen.
-Tom Reidar Haraldsen.
-Gard Kristiansen.
-Tommy Edvardsen.
-Alexander Forsberg.
-Christian Michelsen.
-Jon André Fredriksen.
-Jonas Krogstad.
-Knut Hovel Heiaas, Tor Erik Moen (i 30 min).

1.OMG:
Første omgang bar preg av feilpasninger og dårlig samspill mellom mossespillerne.Vertene hadde det meste av spillet i denne omgangen, det måtte straffespark til for at FK Tønsberg skulle gå opp i ledelse med 1-0.Den kom etter at FKT spiller Christian Østli ble revet ned av navnebror Anders Østli innenfor 16 meteren, den ble satt i mål av tidligere Råde/FFK spiller Lars Petter Hansen i det 37 min.Etter dette var vertene på flere farlige visitter på Moss sin banehalvdel, men takket være iherdig innsats så sto det forsatt 1-0 til Pause.

2.OMG:
Moss viste seg til å bli mere agressive i 2 omg, da de kom til flere sjanser på vertenes banehalvdel.Knut Hovel Heiaas var alene med keeper Kenneth Udjus, men skjøt dessverre utenfor etter en dårlig avsluttning med ballen.Mossingene begynte virkelig å få overtaket da Tor Erik Moen kom inn for Knut Hovel Heiaas, det ble mere fart i angrepet til Moss.

Det hele begynte da Jonas Krogstad ble dyttet overende av FKT keeper Kenneth Udjus, det ble frispark til Moss.Der sto Tommy Edvardsen klar til å skyte, og det skuddet gikk rett inn mellom stengene og det sto 1-1 til Moss.Fantastisk deilig og meget bra frispark av Tommy Edvardsen, og en sjanseløs keeper Udjus måtte virkelig bite i det sure eplet her.


Noen få minutter senere så tok Gard Kristiansen et kjapt frispark og ballen traff Tor Erik Moen, som skjøt ballen rett over FKT keeper Kenneth Udjus og i mål 1-2 til Moss.. da begynte hjemme publikummet å reise seg for å forlate stadion, tydeligvis ikke fornøyde med sitt hjemmelag i 2 omgang.Men ikke nok med det, i det 92 minutt så blir Tor Erik Moen revet ned av FKT spiller Christer Persson.Og Moss fikk straffespark, den tok dagens kaptein Christian Michelsen seg av og satte ballen rett i mål 1-3.

En fantastisk snuoperasjon av Moss, etter at hovedtrener Knut Tørum satte inn Tor Erik Moen og Anders Juliussen.Dette snudde kampen og ga mossingene blod på tann og en vanvittig sluttspurt var et faktum.MEGET BRA!!
Dette ga tre verdifulle poeng og en 5 plass på tabellen, etter 9 spilte serierunder i Adecco ligaen.

Intervju med Tommy Edvardsen:
Kommentar til det flotte frisparket?
-Jeg så faktisk ikke at ballen gikk i mål, jeg sklei rett etter at jeg skjøt! sa en tydelig glad og lattermild Tommy Edvardsen til MossFK.no i spillerbussen etter kampslutt.
-Jeg har trent i mange uker på skudd og frispark, og nå hadde jeg heldigvis dagen med dette frisparket.Vanvittig deilig at det nå løsnet for oss.

Intervju med Tor Erik Moen:
Kommentar til scoringen din?
-Jeg fikk tak i ballen etter et kjapt frispark fra Gard Kristiansen, som jeg driblet av en FKT spiller og deretter skjøt/lobbet over keeper Kenneth Udjus.
-Jeg ble også felt av en FKT spiller minutter senere og da fikk vi straffespark som Christian Michelsen satte konstant i mål.. Sinnsykt deilig!!
Må også få rekke en stor TAKK til Kråkevingen som gir oss veldig bra støtte i dag og som tydelig ga bra lyd fra seg på tribunen, de er en veldig viktig støtte for oss spillere, avslutter en tydelig glad og fornøyd Tor Erik Moen.


Fra buss til taxi!
Da spillerbussen skulle kjøre i land i Horten, så viste det seg at batteriet var flatt.Dermed måtte samtlige spillere og støtteapparat forlate bussen og utstyret måtte bæres i land, der måtte vi bestille taxi.Det måtte 6-7 taxier til for å få oss til Tønsberg Gressbane, vi ble da 15-20 minutter forsinket til Stadion.
Men alt gikk bra til slutt, og med 3 poeng i bagasjen hjem så ble dette en meget minnerik dag for både spillere og andre involverte.

Tekst/Foto:Alvin Holm.
Webjournalist.
MossFK.no