Moss – Sogndal

MOSS FK   SOGNDAL
Søndag 18. oktober, kl 15.00
MELLØS STADION


Det har vært moro å følge Moss FK på Melløs Stadion de siste kampene.
På samme måte som Moss FK har spilt som et opprykkslag på hjemmebane, så har man høstet poeng som et nedrykkslag på bortebane. Men med seier på søndag og noen resultater i vår favør, så er det kun en mikroskopisk sjanse for å rykke ned, så liten at kun Drillo ville kost seg med utregningen og sannsynlighetsberegningen.


Faktum er at Moss FK ikke har tapt på hjemmebane siden Kongsvinger-kampen den 16. mai og har til alt overmål vunnet de fire siste på eget gress. Femte hjemmeseier og fornyet Adecco-kontrakt på søndag hadde smakt av kråkefugl. Havariet på Nedre Eiker er allerede glemt og nå skal den siste saften presses ut for å sende nedrykksspøkelset på dør.


Men et opprykksjagende Sogndal kommer ikke til å selge seg billig. I år har Sogndal kun tapt én bortekamp. Statistikk-freaks med sans for orden i rekkene ønsker nok en MFK-seier, slik at man kan vise til 10 – 2 – 2 (hjemme) / 2 – 2 – 10 (borte) etter kampen på søndag.


Moss FK må klare seg uten sin fyrrige franskmann, Fabien Vidalon, som så rødt, når han så svart, i forrige kamp mot Mjøndalen. Det største usikkerhetsmomentet hos Sogndal er hvilken garderobe Kenneth Kvalheim kommer til å velge. Storscoreren er som kjent på utlån fra Moss FK til Sogndal resten av sesongen. Vi tipper han ikke kommer til å ta noen straffer i denne kampen. Vi grubler også fælt på hva han vil gjøre i en 1-mot-1-situasjon med MFK-keeperen. Det vil være en mildt sagt pussig situasjon om utlåns-Kvalheim er med på å sende sin arbeidsgiver ned i nedrykksstriden.Men vi får håpe at Moss FK ikke tillater – med sportslige midler – Kvalheim å komme i denne situasjonen. På søndag er det kun spillere i gult og svart som gjelder!

Legg merke til at kampstart på søndag er kl 15.00