Moss møter et godt lag lørdag

Av Knut Hovland

En tidligere MFK-spiller med bakgrunn fra Grorud (og naboklubben Grei) er Dagfinn Enerly – alle husker hva han sto for på banen. Ingen av dagens Grorud-spillere holder nok helt den kvaliteten, men det er ingen tvil om at det er et godt lag som entrer kunstgressbanen på Melløs lørdag kl. 14.00.

Laget kom på fjerdeplass i sin avdeling i fjor og bet også godt fra seg i cupen. I Groruds avdeling var det Tromsdalen som rykket opp til 1. divisjon, mens KFUM og Levanger kom på de neste plassene. Grorud endte opp med 40 poeng etter 2013-sesongen, med 11 seire, 7 uavgjort og 8 tap.

I vinter har Grorud blant annet slått Ullensaker/Kisa 2-1, et lag som MFK tapte 2–0 for nylig (som mange sikkert husker). Lørdagens gjester skal i år spille i avdeling 3 i 2. divisjon, mens MFK er i avdeling 4.

Moss har på sin side to seire på rad, både borte mot nyopprykkete Holmen (2–1) og hjemme mot svenske Oddevold (også 2-1). Avisen Bohusläningen fremstilte det nærmest som om Moss er et norsk elitelag i sitt referat, men helt der er vi jo ikke ennå. – Moss er det beste laget vi har møtt i treningskampene. Det er jo et elitelag og har tidligere vært riktig bra, sa Oddevold-trener Jan-Erik Lien til Uddevalla-avisen Bohusläningen.

Uavgjort mot Tippeliga-leder Sarpsborg 08 for bare tre uker siden smakte det imidlertid fugl av!

Det nærmer seg også seriestart i 2. divisjon, åpningskampen til MFK går 2. påskedag mot Mo IL på Sagbakken stadion i Mo i Rana. Første hjemmekamp i serien er mot Lørenskog søndag 27. april kl. 16.00 – da er det duket for fest på ærverdige Melløs.

Kampen mot Grorud lørdag blir nesten en generalprøve for det lovende MFK-laget, kom gjerne og hei kællane fram til en ny seier.

Vi har mye å glede oss til framover!