Moss ligaens beste hjemmelag !

Av: Redaktør Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Nykommer
Notodden Fotballklubb er nykommeren fra Øst-Telemark, som sett med byens øyne et stjernelag med profiler på og utenfor matta. Bala Garba, fotballnomaden med afrikanske gener og giftig fot. Kenneth Kvalheim en annen profilert spiller som scorer målene til Telemarkslaget. Og ikke minst treneren deres, Jan Halvor Halvorsen. De mente alvor den gangen initiativtaker Suruli Kanapathy dro i gang Notodden Fotball.

Et spennende lag
Notodden Fotballklubb ble dannet så sent som i 1999, på tuftene etter storlag som Snøgg og lillebror Heddal. Snøgg lå på den tiden i 3. divisjon, og ved dannelsen av klubben Notodden Fotballklubb overtok denne plassen til Snøgg. Siden har det gått sakte, men sikkert mot toppfotballen etter å ha bommet på opprykket et par år i 2. divisjon. Et spennende lag i en hittil ukjent fotballby i moderne tid.

Kamp om plassene
Med Christian Michelsen og Jonas Krogstad tilbake i stallen, er MFK nå svært godt forspent på de fleste plasser. Krogstad spilte lekkert som midtstopper i 3. divisjonsoppgjøret mot Lisleby mandag. Han er i form og vil helt sikkert være en het kandidat til en plass framme. Vi tror imidlertid ikke Simon Bræmer blir satt på benken. Dermed kan det være duket for en rolle på kanten.

…også på midtbanen
Hva så med Christian Michelsens retur? Et herlig problem for Geir Bakke & co, siden Lars Øvrebø storspilte i kapteinens rolle siste søndag. Begge spillerne trives som anker i midten, så her er det duket for kamp om plassen helt fram til kampdag, antar vi.

NFK truet av nedrykk
Notodden er et av de svakeste bortelagene i serien, og opplagt heller ikke noe formlag i høst. Knivingen i bunnen av tabellen omfatter mange lag, nesten som sedvane. Trener Jan Halvor Halvorsen tar til orde for å redusere antall lag som rykker ned (4 i dag):

-Man kan snakke om spillerutvikling, men det blir et problem når fire lag går ned. Med åtte-ni-ti lag involvert, er det sjelden noen har sjansen til å eksperimentere. Ingen har muligheten til å la spillere prøve og feile. Går man på ett tap, er man i sumpen,
sier Halvorsen til Notoddenfk.no.
Vi er tilbøyelig til å se at han har et poeng. Søndag kan kniven nærme seg NFKs strupe i enda større grad ved tap for Moss. Det er grunn til å ta et lag i trøbbel alvorlig søndag kveld.

Møt opp!
Vi gleder oss til en ny hjemmekamp på rappen. Men folkens! Svakt oppmøte av byens befolkning! Takk til dem som kom, men søndag klokka 16 bør vi bli minst 2000! Vi er jo med i toppen, for svingende!