Moss kvitt Vinger-komplekset!

ADECCOLIGAEN 2008


18. serierunde


Kongsvinger IL – Moss FK  0-3  (0-1)


Sted: Gjemselund
Dato: 10.08.2008
Kl: 18.00


Målscorere:
0-1 Amin Askar (7)
0-2 Mahmoud El Haj (53)
0-3 Tommy Edvardsen (92)

Startellever Moss (4-4-1-1):
Erik Holtan – Tommy Edvardsen, Fabien Vidalon, Daniel Reinoso Herrera, Marius Gjestrumbakken, Amin Askar, Lars Øvrebø, Vladan Grujic, Mahmoud El Haj (Einar Kalsæg), Bjørnar Johannessen (Jonas Krogstad), Kenneth Kvalheim


Kamprapport ved Brynjel Johnsen, mossfk.no


Etter storseieren mot Hødd midt i uken var det nok mange som lurte på om Moss kunne klare to borteseire på rad. Ikke minst siden Moss har hatt for vane å slite mot antatt dårligere motstand.


Kongsvinger tok i mot Moss på et surt, kaldt og regnfullt Gjemselund søndag. I åpningsminuttene var den ingen av lagene som viste seg spesielt frem før Moss gikk opp i ledelsen etter bare 7 minutter. Det var Amin Askar som fikk æren av å starte ballet med scoring etter et pent innlegg fra høyresiden signert Tommy Edvardsen. Askar virker å være i form for tiden og var godt plassert inne foran mål da innlegget kom.


                          Amin Askar (9) etter sin 0-1 scoring mot KIL


Bare minuttet senere kunne imidlertid KIL ha utlignet ved Randall Brenes i kombinasjon med Ørjan Berg Hansen. Ballen strøk målstanga og gikk utenfor. Både KIL og Moss hadde flere gode sjanser utover i omgangen, og størst var nok sjansen til Kenneth Kvalheim etter ca 35 minutter da han var millimetre unna å sette ballen i mål. KIL viste seg også frem et par ganger mot slutten av omgangen, men uten at det ga uttelling.


Mahmoud El Haj brukte ikke mer enn 8 minutter av 2. omgang for å øke Moss sin ledelse til 2-0. Også denne gangen var Amin Askar involvert. Han så at El Haj var i god posisjon og spilte gjennom en ball som El Haj jaget gjennom hele KIL-forsvaret. KIL-keeper Conny Månsson var sjanseløs mot skuddet fra El Haj. Moss ledet 2-0 og de fremmøtte mossingene følte at det varmet godt på Gjemselund.


                        Mahmoud El Haj (19) etter sin 0-2 scoring mot KIL


Etter 2-0 scoringen virket Moss ganske pigge. Både Bjørnar Johannessen og Tommy Edvardsen var farlig frempå. Moss fikk flere cornere, men ingen ga scoring. Moss fikk også indirekte frispark innenfor 16-meteren uten resultat.


KIL sin største sjanse for kvelden kom i det 89. minutt. Randall Brenes fikk komme alene mot Erik Holtan og fyrte av et skudd fra kloss hold. Men en god Erik Holtan blokkerte skuddet. Dommeren la til 4 minutter og KIL kom til nok en stor sjanse i det 91. minutt. Randall Brenes var nok en gang farlig med et skudd, men Holtan stod godt plassert og kunne plukke ballen enkelt.


I det 92. minutt fikk Moss frispark i farlig posisjon. Tommy Edvardsen ser ut til å ha funnet tilbake til godfølelsen for denne gangen satte han frisparket rett i mål. Moss vant 3-0 på Gjemselund og har med det startet «høstjakta» relativt bra. De to lagene rett over Moss på tabellen vant også med «kalassifre» i dag så det er helt klart at her gis det ikke ved dørene. Neste kamp er hjemme mot Sogndal – som ligger kun ett poeng bak Moss på tabellen. Det blir spennende!


             Tommy Edvardsen (18) etter sin 0-3 scoring mot KIL på overtid
                                              
                                           Foto: Alvin Holm