Moss jr vant komfortabelt i Hamar

Junior interkrets, serierunde

HamKam jr – Moss jr 1-4 (1-2)

Sted: Briskeby stadion
Dato: 05.08.2006
Mål: Erik, Truls, Martin H , Hansi

Til tross for en litt forminsket spillertropp pga skader og ferier mønstret vi et bra lag. Gledelig er det å registrere at formspillerne fra JET-cup fortsatte der vi tok ferie samt at flere med Mads Stolinski, Sondre Fylling og Erik Halvorsen viste gode prestasjoner i denne kampen og ser ut til også å komme i tilbake i god form nå. Når i tillegg de 4 guttespillerne vi hadde med også bidrar med gode treninger og spill resulterer det ofte i gode resultater som det gjorde med 4-1 i helga.

Vi var litt spent på hvordan vi ville takle den relativt lange bortereisen og det varme været etter en hard treningsuke. Med det som utgangspunkt valgte vi å gå litt forsiktig ut og rasjonere kreftene. HamKam fikk initiativet i kampen uten at de kom til farlige situasjoner. Spillerne var meget bra på det defensive og flinke til å lede motspillerne bort fra avslutningsposisjoner. Med bra balltempo offensivt, gode bevegelser, og tålomdighet mørnet vi HamKam utover omgangen. Midtveis i omgangen startet vi et glimrende oppbygd angrep som Hansen satte fart i og fant Emil med en utsøkt pasning. Emil utnyttet situasjonen og etter fint forarbeid fant han Erik som gjorde et perfekt innløp bak Truls og scoret sikkert. 10 minutter senere er det nesten et identisk forarbeid med Reier og Sondre i regi. Sondres utsøkte pasning ekspederte Truls nydelig i mål med hodet – virker som Hamar stadion er arenaen for Truls og pene headinger (scoret vinnermålet mot Odd i JET her).

Med 2-0 og ti minutter igjen av omgangen fikk vi vår svake periode. Vi senket balltempo med mye føringer og spilte oss i problemer med sene valg. Reduseringer kom 5 minutter før pause. Stolinski som gjorde en meget sterk kamp tapte en av få dueller og dessverre ble taklingen gjort like innenfor 16-meteren. Straffen gikk inn via stolpen og 2-1. Bare minutter senere holdt HamKam å utlikne da en retur fra Eikum ble klarert av en våken Hansen like foran spissen 1 meter fra mål. Den situasjonen viser hvor viktig det er å tenke «neste ball» og aldri bli overrasket når ballen kommer – herlig og viktig.

Med 2-1 til pause satset HamKam for en tidlig utlikning. Men vår stramme defensive struktur og duellvilje red av åpningstøtet fra hjemmelaget. Kvarteret ut i omgangen fikk vi corner. En nydelig «serve» fra Reier ble headet like pent av Hansen i bue over keeper og inn i lengste. Disiplinerte og lojale bevegelser gjorde situasjonen til et nydelig skue. Den siste halvtimen kontrollerte vi kampen og holdt HamKam på betryggende avstand. De siste 20 minuttene fikk vi også se at vår evne til å løpe mer, hurtigere, og lengre gjorde at vi dominerte avslutningen av kampen. Med store rom og løpe i, balltempo, og variasjon i spillet rullet vi opp mange gode angrep. Stor konsentrasjon og våkenhet bak resulterte i flere gode overganger. 4-1 kom 7-8 minutter før slutt der Thømt’s frispilling av Sondre ble viderespilt til Stolinski som spilte opp Erik på «ett» som fant Hansi på «ett». Hansi gjorde en sterk jobb med stor fart og løp fra back’n og satte sikkert ballen i nota.

Mot et lag i balanse viser denne scoringen hvordan man kan lykkes med frispilling og fremdrift på ett og to touch til å komme inn bak motstanderen med å spille gjennom ledd og ikke over. Situasjonen er også et bilde på hvordan relasjonelle ferdigheter fungerer og utvikles når spillerne tenker «neste ball» og «min involvering» – da er det moro å spille sammen! Mot slutten kunne vi økt til både 5-1 og 6-1 mot et demoralisert og slitent HamKam. Men det ville vært i overkant da vi scoret 4 mål på 7-8 sjanser idag. Forbedringspotensialet fra denne kampen er den svake perioden før pause samt de utallige offside-situasjonene vi fikk der spillerne var litt for hissige – men det er allikevel bedre det enn at det ikke er løp eller initiavtiver i det hele tatt.

En fin start etter ferien var dette. Men det er mange og tøffe kamper igjen både i interkrets og 3.div. som venter videre. Vi skal bygge videre stien for stein og med den formen spillerne viser skal det bli mange gode prestasjoner fremover satser vi på.

«Hubba Hubba Zoot Zoot»

Hilsen,
Joakim Mensen, trener for juniorlaget.