Moss jr – Stabæk jr 1-2

Foto: Alvin Holm(alvin@mossfk.no)

Junior interkrets, 1.serierunde

Moss jr – Stabæk jr 1-2 (1-2)

Sted: Melløs kunstgressbane
Dato: 08.04.2006
Kl: 13.00
Målscorer for Moss:
Erik Halvorsen (straffespark)

Så er vi i gang med serien…

Vi fikk i går mange gode signaler fra spillere som er på vei til å finne formen, og vi ser absolutt konturene i laget både offensivt og defensivt. Vi har selvsagt forbedringspotensialet, og vi har flere deler i spillet som skal på plass før vi er der vi bør være for å ta spillerne opp på et nytt prestasjonsnivå.

Første omgang var bra fra vår side. Spillemessig hadde vi overtaket i lengre perioder. Vi lyktes brukbart i presshøyden vår. Men Stabæk er ballbesittende, flinke i frispillinger og vi klarte ikke å oppnå det maksimale i presset vårt. Men tettet lagdeler gjorde at gjestene sjelden fikk store rom å spille i. 0-1 kom etter 15 min. Noe unødvendig taper vi andreballen etter eget utspill. Med en for høy backfirer fikk Stabæk bakrommet. Selv om en god omskolert Steinsvik løp opp Stabæk-angriperen fikk motstanderen avslutte fra kort hold.

1-1 kom fem minutter senere. Et godt ettertrykk i boksen etter et halvklarert frispark fra Stabæk laget gjestene et klønete straffespark da en av
de ruset inn i ryggen på Hien som allerede var i lufta klar for et brassespark. Erik Halvorsen satte sikkert inn straffen. Etter utlikningen falt
vi. Dette er et klart definert forbedringsområde i vår spillergruppe – her må vi utvikle oss mentalt.

Stabæk fikk
deretter trykket i en periode. I denne perioden fikk motstanderen en korrekt annullert scoring der Stabæk vinner en upresset duell mot vår keeper. Ballen går i bue mot mål, men en offside plassert Stabæk angriper er såpass involvert at Steinsvik ikke får klarte ballen selv om Stabæk-spilleren ikke er på ballen. Etter annulleringen våknet vi igjen og kom omsider tilbake. De siste 15 minuttene av omgangen hadde vi potensialet målsjanser, men dårlig timing i frispillinger på øvre tredjedel ødela gode muligheter. Men vi ser absolutt tendensen i overgangspillet selv om timingen ikke var perfekt.

1. minutt før pause kommer seiersmålet. På et hardt og godt plassert frispark fra ca. 35 meter gir vår keeper en svak retur
. Neste feil er at ingen følger Stabæk-spiller(ne) inn (!). Barnesykdom som vi ikke kan tillate oss.

I 2. omgang starter vi friskt og etablerer flere angrep inn på motstanderens halvdel. Men vi slet med å komme gjennom et godt Stabæk forsvar. Vår største sjanse kommer midtveis i omgangen etter en glimrende overgang. Reier plukker opp ballen fra en ukonsentrert Stabæk back. Reier og Halvorsen kombinerer herlig ute på venstre og utspiller to Stabæk forsvarere. Det tidlige og curlede innlegget finner Hien på bakre som elegant kommer i posisjon med et vel-timed bueløp. Den direkte avslutningen treffer Stabæk-keeperen som kommer ut. Et nydelig overgangsangrep som bare manglet «prikken».

Andre omgang var jevnere med de største sjansene til Stabæk. To ganger var de alene igjennom med Kjærnes, men en god Jørgen leste avslutterne mesterlig og reddet enkelt. Mot slutten bølget spillet frem og tilbake i en meget god juniorkamp preget av høy intensitet og pent spill. På overtid fikk vi frispark på kanten. To-tre spillere ble centimeterne for kort til å få en styring på innlegget og ballen forsvant sammen med 1 poeng utover kortlinjen – noe vi hadde fortjent etter innsatsen og spillet spillerne la ned.

Bittert for spillerne våre som gjorde en godkjent figur i dag der alle jobbet hardt og var bevisste på arbeidsoppgaver. Herlig å se at vi innser at vi er avhengige av at alle tar tak og enkeltspilleren tar seg helt ut. Det er en undervurdert ferdighet i talentbegrepet som spillere må ha i «plattformen» før de kan ta steget opp på seniornivå.

Vi er godt fornøyd med prestasjonen i serieåpningen og vi ser at spillerne begynner å finne formen. Vi har enda mye å gå på i ulike faser av spillet tross gode perioder i denne kampen, og med vår fysiske kapasitet tror jeg vi skal få mange gode prestasjoner å glede oss over utover årets sesong.

Hilsen,
Joakim Mensen junior-trener.