Moss jr – Lørenskog jr 5-2

Forbedret angrepspill ga 3 poeng i serie…og deretter videre avansement i NM.

På de siste fire dagene har vi spilt 2 kamper – en i serien og 1.runde NM. Gledelig nok ga begge kampene seier med god margin. Forhåpentligvis er dette en re-start på sesongen. Den enkle tilnærming til prestasjoner med at det ikke er noen snarveier og detaljert bevisstgjøring på tilstedeværelse på ”neste ball og situasjon” har lagt grunnlaget for disse to seirene. Selv om dette bare er to kamper i en lang sesong er det viktig å balansere mellom gleden av å se potentsialet få utspring der og da, men samtidig aldri undervurdere situasjoner eller bli selvgode. Det vil bli sentrale utviklingsmomenter fremover utover de mer fotballspesifikke områdene vi jobber med hele tiden.

Kampen mot Lørenskog ble et steg i riktig retning etter en skjev start på sesongen. Med fullt fokus på ”neste ball” og bedre angrepspill viste vi i den kampen noe av potensialet i laget. At motstanderen pådro seg utvisninger mot slutten er deres problem og hadde ikke stor betydning av hvilket lag som fortjente seieren.

Vi gikk til kampen med ærgjerrighet og en såret stolthet. Med en god start der vi var først på det meste tok vi ledelsen etter at Morten Jacobsen la til med venstre foten fra ca.20 meter. Forløsende for oss som har slitt med å få avsluttet gode angrep med tellende resultat. Noe unødvendig fikk Lørenskog 1-1 før bortelaget tok ledelsen etter et pent oppbygd angrep. I de kommende minuttene viste spillerne våre en meget god egenskap i vilje og stolthet når vi utliknet umiddelbart etterpå med Truls. 1.omgang ebbet ut med 2-2. Dette var vår tredje kamp på rad vi gikk med uavgjort til pause – og målet var klokeklart at denne gangen skulle vi ha med poengene på bakgrunn av gode prestasjoner i første omgang. Etter pause tok vi initiativet slik vi ofte har gjort før. Denne gang med tellende resultatet da Gjestrumbakken kontrollert satte inn 3-2 fra straffemerket. Med stor konsentrasjon ble vår løpskraft og til tider høye balltempo utslagsgivende. Når vi i tillegg var resolutte og duellsterke demmet vi opp for Lørenskogs angrepspill. Utover omgangen produserte vi flere sjanser, men vi måtte vente til de siste 5 minuttene før vi endelig kunne slippe jubelen løs. En scoring hver av Sokrates og Emil fastsatte sluttresultatet til 5-2.