Moss jr – Lillehammer jr 5-1 (2-0)

Junior interkrets, 7. serierunde

Moss jr – Lillehammer jr 5-1 (2-0)

Sted:Melløs kunstgressbane
Dato:18.05.2006

Målscorere for Moss:
– Morten Jacobsen, 2
– Truls Steinsvik, 2
– Sokrates, 1

Gårdagens kamp mot nykommer FF Lillehammer ble en fornøyelig opplevelse i ruskeværet. 5-1 etter en solid prestasjon av gutta våre. Samhold, innsats, individuelle prestasjoner og pene mål la grunnlaget for vår tredje strake seier i årets interkrets. Selv om vi de seneste to kampene har møtt ny-opprykkete lag skal vi være stolte å se vår utvikling i å være best i 90 minutter med tæl, glød og spillentusiasme – her har vi gjort framsteg.

Kampen startet jevnt med banespill mellom 16-meterne. Etter 10 minutter begynte vi å feste grepet og produserte noen halvsjanser etter gode kombinasjoner med bra balltempo. Sakte men sikkert førte dette til større rom og spille ballen i. Midtveis i omgangen ekspederte Truls et pent angrep med hode (!) etter innlegg fra kant. Gledelig å se slike enkel-detaljer og relasjoner vi trener på få utspring i konkurranse. Deretter var vi over motstanderen hele veien. Banespillet ble på deres halvdel. Et innkast på midten ble smart løst opp av Morten der de neste involveringer gikk hurtig og med fremdrift. Angrepet endte opp med en glimrende gjennombruddspasning fra Gjestrum som Morten hoppet over og fant Truls alene med keeper. Truls satte kontant inn sitt andre for dagen. En situasjon der vi snappet ballen fra Lillehammer-forsvaret og kom alene med deres keeper var nær ved å gi oss 3-0 like før pause.

2.omg startet likt første uten noe markant overtak til noen av lagene. Firer’n bak med Markus som dirigent kontrollert bortelagets forsøk sammen med guttespiller Martin Thømt Jensen som gjorde nok en solid prestasjon etter rekrutt-debuten forrige uke. 15 minutt ut i omgangen var vi ikke våkne på andre ball etter et langt utspill fra Lillehammer. Dermed fikk bortelaget fordelen med å vinne ballen i mellomrommet og en god stikker ble satt bak Eikum – 2-1. Nok en gang viser vi vår tilegnede egenskap i å ta initiativet tilbake/opprettholde etter scoring – uansett vei. Bare minutter etterpå fant Jens venstrekant Joakim med en utsøkt 40 meters cross. Nedtaket og den vel-timede pasningen inn i feltet fra Joakim til Morten var like imponerende før Morten fra trang posisjon med herlig kroppskontroll satte ballen opp i hjørnet. Derfra og inn ble vi markant sterkere enn motstanderen. Vi løp mer, løp riktigere, løp i forhold til hverandre, og var tøffere i duellspillet enn bortelaget. Dette medførte mange gode angrep, og en høy gjenvinning ga Morten muligheten fra ca.20 meter. En meget opplagt Morten satte en utsøkt ”chip” som gikk elegant over keeper. På 4-1 fikk Lillehammer deres andre sjanse for dagen da en av våre forsvarspillere feilvurderte spretten før han deretter skled. Lillehammer-spissen forsøkte å runde Eikum som leste bevegelsen bra og forstyrret motstanderen nok til å skyte utenfor – med Chl-finalen friskt i minne, straffe (?). Mot slutten noterte vi mange store sjanser, men det ble med Sokrates’ 5-1 i sluttminuttene etter en ferdigscoret og uegoistisk pasning fra Erik.

Meget gledelig å registrere at vi nå er på sporet og legger ned solid innsats i kam etter kamp. Spillerne er flinke til å være tilstede og lært seg til og ikke undervurdere situasjoner i konkurranser. Veien videre er ikke noe hokuspokus – vi jobber målbevisst og vet at vi må være på i alle sammenhenger. I går viser også flere spillere at det er kamp om plassene på laget. Av de som kom innpå bidro samtlige til at vi opprettholdt trykket og holdt fokus på vårt angrepspill samt defensive struktur og arbeidsoppgaver – meget bra. Vi er avhengige av dette – og det er med på å utvikle karakter, stolthet og ærgjerrighet hos enkelt-spilleren så vel som spillegruppa. Noe som i neste fase gir en herlig innstilling til gode prestasjoner i konkurranse.

“Go-go-go”! B-A-LL-A

Hilsen,
Joakim Mensen