Moss jr interkrets tok tre poeng borte mot Ready

Tekst: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Junior IK serien 2007/2.serierunde.

Ready jr – Moss jr 2-3 (0-1)

Sted: Oslo (kunstgress)
Dato: 12.04.2007

Målscorere Moss:
-Vegard Edelsten
-Marius Henriksen
-Vegard Edelsten

1.omg
Vi gikk ut som avtalt med høyt press og høyt tempo. Readyspillerene så ut som de ikke helt var klare til kamp, og resultatet ble et tidlig mål av Vegard Edelsten. Vi hadde kampen i vårt spor, og fortsatte kjøret mot Readymålet. Det første kvarteret spilte vi fotball som vi ønsker og fikk vist frem at man må ta Mossekråkene på alvor. Utover omgangen slipper vi Ready unødig inn i kampen, men en meget opplagt Andreas Eikum i mål holder Moss inne i kampen, og gjør at vi ikke ligger under til pause.

2.omg
Ut til andre omgang var avtalen at vi skulle prøve å få kampen inn i vårt spor igjen med hurtige spillvendinger og høyt tempo. Det viste seg at også Ready var inne på den tanken, og etter 10 minutter av 2. omg sto det plutselig 2-1. Vi var svært heldige som ikke lå under mer etter at Ready også hadde 3 skudd i stolper og tverrligger.
Spillerne skal likevel ha stor ros for den moralen de viste utover i omgangen. Litt etter litt kjempet vi oss inn i kampen igjen, og spillet begynte å sitte. Vi skjønner helt klart hvordan vi skal spille ut Readyguttene fra Holmenkollen. Få touch, hurtige spillvendinger og full gass fremover gjorde at vi klarte å presse Ready bakover på banen. Et fint angrep som startet bak, og fortsatte ut på siden hvor det ble lagt inn i 45 grader resulterte i at Marius Henriksen satte inn 2-2. I denne perioden av omgangen spiller vi igjen den fotballen vi ønsker å vise frem, og ca. 10 minutter etter reduseringen setter Vegard Edelsten inn seiersmålet etter å ha kriget i boksen og slått Readykeeperen i en duell. Etter dette blir vi presset noe tilbake på banen, men en meget god Andreas Eikum og resten av laget klarer å holde unna. Readys beste spiller for dagen blir etter ca 35 minutter utvist pga en albue på Jacob Mjelde. Dette og at vi samtidig legger om til 4-5-1 gjør at vi klarer å unngå yttligere store sjangser imot. Hadde vi vært mer nøye med pasningene og vært noe kjøligere, kunne vi pyntet på resultatet ved et par farlige kontringer. Likevel drar vi land 3 delige poeng.

Dagens kamp viser at vi enda er tidlig i sesongen. Prestasjonene går i berg og dalbane fra det helt glitrende til det ikke fullt så glitrende. Periodevis spiller vi meget god fotball, og det holdt i dag til årets første tre pinner. Klarer vi å øke periodene hvor vi spiller slik fotball som vi vet vi kan, lover dette meget bra for sesongen 2007.

Banens beste: Andreas Eikum

Mvh
Jonne og Lars