Moss jr – Fredrikstad jr 2-2 (2-0)

Junior interkrets, serierunde

MFK jr – FFK jr 2-2 (2-0)

Sted: Melløs kunstgressbane
Dato: 11.08.2006
Mål: Truls x 2

To tapte poeng etter å utspilt FFK.

Umiddelbart føltes dette meget surt, men FFK skal ha honnør for måten de justerte seg etter pause og vår andre omgang ble naturlig nok svakere med fjerde kamp på seks dager (!) etter et meget hektisk junior og rekruttprogram. Tross poengdelingen skal vi være godt fornøyd med deler av kampen der vi viste mye av potensialet i laget og spilte FFK dårlige de første 45 minuttene.

Vi startet kampen friskt og tok initiativet med stort balltempo og meget gode kombinasjoner på ett- og to-touchspill. FFK kom igjennom på en kontring i løpet av de første 10 minuttene. Derfra og ut omgangen dominerte vi fullstendig kampbildet med variert angrepspill og klokt forsvarspill fra keeper til spiss. De lange oppspillene til FFK ble enkelt plukket ned av Hansen og Markus i en kompakt bakre firer. Med stor bevegelse og innlevelse i spillet kjørte vi gode angrep som varierte fra kantspill til mellomromspill. Særlig mellomromspillet med Erik og Gjestrum fungerte til tider strålende med stikkere til Truls på topp eller Hansi og Emil på kant. Når i tillegg Sondre og Reier kom på vekslende back-initiativer skapte vi stor bevegelse med mange spillere og fremdrift. Med andre ord bidro hele laget i angrepspillet mens Stolinski/Gjestrum balanserte midtbanen med fornuftig ankerspill – STRÅLENDE! Trykket og balltempoet ga etterhvert uttelling. Et frispark fra ca 25 meter måtte FFK-keeperen gi retur på det tunge skuddet fra Reier. Truls var påpasselig frempå og scoret enkelt, 1-0. Variasjonen på tålmodighet mot etablert og hurtige overganger gjorde oss uforutsigbar for motstanderen.

Utviklingstrekket spillerne har tilegnet seg med en felles forståelse når vi skal sette fart og når vi kan være tålmodig er en viktig læring som gjør oss trygge på hverandre og eget spill. Et strålende eksempel er når Eikum henter ned en høy ball for så å sette direkte i gang en herlig overgang der Erik allerede har oppfattet situasjonen å kommer seg smidig forbi en utrusende FFK-stopper. Erik’s elegante fremdrifts-touch gir rom som Truls angriper i bakrom. Med 30 meter «home alone» med FFK-keeperen drar Truls enkelt av keeperen før han triller inn 2-0. De siste 10 minuttene av omgangen har vi hele regien og fortsetter hurtig angrepspill som bortelaget ikke klarer å henge med på.

Etter vår meget gode første omgang regnet vi med at FFK kom til å justere seg opp. FFK løftet opp laget å satt høyere og mer aggressivt press. Tross gode frispillinger mot det høye presset lyktes vi ikke å komme etter i oppspillsfasen, og med lavere balltempo ble vi brutt der vi kom igjennom i første omgang. I tillegg ble strukturen i midtbanefirer’n borte med angrepskåte kanter. FFK vant flere andreballer og maktet å holde ettertrykk på vår halvdel. Vi følte vi kontrollerte kampen selv om FFK var mer vassere i denne perioden, og 2-0 sto seg til 15 minutter før slutt. En meget tvilsom straffesituasjon blir blåst mot oss – og her må jeg bruke noen linjer til å forklare hvordan den oppleves 😉 Beklageligvis virker det som at dommere til tider har en tendens til «å blåse spenning» i kampen. Situasjonen oppstår med at FFK-angriperen rygger feilvendt inn mot vår midtstopper helt ute på 16-meter hjørnet. Midtstopperen vår står for å holde sin posisjon og når de «krasjer» prøver vår midtstopper å stå i sin posisjon mens deres spiss ønsker å skjerme han bort. Ballen er 10 meter unna og det kan ikke være snakk om å gi angripende lag fordel da ingen har ballkontroll (?)…Situasjonen oppleves som en helt ordinær posisjoneringsduell med en angriper som er vendt utover uten ballkontroll.

Min oppfatning er at dommeren neppe ville blåst denne straffen på uavgjort eller til et ledende lag…og dermed «blåser spenning i kampen». Klisjeen om «rettferdigheten så ut til å vise seg» så ut til å bli gjeldende da Eikum mesterlig fistet ballen i stolpen, men en våken FFK-spiller satte inn returen…utrolig sløvt og svakt av oss. Når det er sagt om streffesituasjonen gjorde dommeren en grei kamp, men denne feilvurderingen skulle vise seg å bli et vendepunkt i kampen. FFK fikk tro på utlikning…men før de fikk startet jakten var vi svært nære å sette punktum. Joakim og Reier kombinerte fint på venstre og teknisk slepne Reier kom fri på dødlinja inne på 7-8 meter. Fine innløp av Truls og Erik uten at de traff pasningen, men Emil dekket sin sone på bakre å satt bredsiden til – men redning på strek og mer tro til FFK at de kunne snu dette. 3-4 minutter før slutt skjermes ballen over kortlinja i tro på egen fem-meter av oss – dessverre en feiloppfatning av vår spiller og en korrekt corner ble idømt. FFK var farlige på cornere med god serve. Eikum kom ut på ball men traff ikke godt nok…ballen går i bue mot eget mål…spretter uten at noen er på den og ender i mål. Bittert, men samtidig svakt at ingen tar ansvar å går på den ballen når den er i lufta inne i egen fem-meter. Etter 2-2 har FFK en situasjon der de på en slik dag sikkert kunne fått den avgjørende scoringen også, men denne gang fikk vi avverget.

Vi har hatt 2 kamper den siste perioden der vi har snudd underlege til seier. Denne gangen fikk vi det imot…riktignok ble det ikke tap, men etter den gode førsteomgangen var vi skuffet over å måtte avgi poeng. Med 2 til 4 kamper i spillergruppa på 6 dager viste de stor vilje og evne til å spille vårt spill med et brennende ønske om å ta en ny seier. Spillerne skal ha stor ros for innsatsen som ble lagt ned og måten de dominerte og deretter kontrollerte kampen i 75 minutt. Vi tar med oss denne lange perioden og så ser vi på hva vi kunne gjort for å forhindre de 2 baklengsmålene mot slutten.

«little knocked down, but we get up again»

Hilsen,
Joakim Mensen