Moss II tapte hederlig

Av Kay-Tore Tveter
Og der er ingen grunn til å deppe selv etter å ha tapt 1-3 på Fredrikstads østkant, laget viste god fightervilje og Tangens unggutter lot seg ikke overkjøre av et meget tungt og til tider svært sutrete hjemmelag. Men Moss kunne nok ønsket seg en bedre start på kampen. Etter tre minutters spill tok hjemmelaget ledelsen ved Espen Berg på et innlegg fra høyre. Storvokste ØIL-spillere vant enkelt hodeduellen mot langt yngre og lettere mossinger og dermed fikk MFK II den åpningen de ikke hadde ønsket seg. Moss beste sjanse i første omgang kom etter 11 minutter, da Jon Andre Fredriksen knaller til fra 20 meter. Ballen går i undersiden av tverrligger og spretter innenfor streken, men kampens meget svake dommer Terje Gresslie fra Trøgstad/Båstad lar være å dømme scoring. Hadde MFK fått tilkjent denne scoringen hadde nok kampbildet blitt et helt annet. Gresslie overså også flere gule kort til hjemmelagets spillere, bl.a. en stygg takling av Eirik Amundsen der en Østsidenspiller treffer unggutten i låret med knottene da keeperen har ballen.

Etter en snau halvtimes spill oppstår en skjebnesvanger situasjon for Terje Tangen på en corner. Terje får en albue i fjeset som dommer ikke ser, og da han gir tilbake med samme metode reagerer linjedommeren, og sammen med hoveddommer kommer de fram til at lagkapteinen må i dusjen før en halvtime er spilt. Dommer dømmer også straffespark til Østsiden, den setter Espen Berg greit i mål og dermed er stillingen 2-0 til hjemmelaget. Ti minutter senere blir nok MFK snytt for et straffespark da Christian Michelsen blir klippet ned innenfor 16-meteren, men dommeren reagerer med å vinke spillet videre. I stedet er det de hvite og røde som øker ledelsen seks minutter før hvilen da Rene Lindem glipper et løst skudd rett i beina på Raymon Rødje, og lagene går til pause med 3-0 ledelse til hjemmelaget. En i overkant stor ledelse etter spill og sjanser i 1.omgang, MFK II jobbet bra men var for tamme foran mål, dermed ble det ingen mossemål i første omgang.

I pausen byttet Tangen juniorspillerne Jonas Randin mot Henning Johannesen, samt juniorkeeper Eirik Amundsen for Rene Lindem. Amundsen gjorde en god figur og fire minutter ut i omgangen varter han opp med dobbeltredning av høy klasse da Østsiden er farlig frampå. Minuttet senere er Jon Andre Fredriksen på blank goal, men keeper Isebakke vil ikke være dårligere enn gjestekeeperen og varter opp med en benparade også han. Moss’ velfortjente trøstemål kommer til slutt, og det er Jon Andre Fredriksen som setter inn 1-3 etter 86 minutters spill. Ekstra pluss til et godt kjempende mosselag gir vi til Tor Erik Moen og Hallvard Simonsen om leverte en meget god kamp på Østsiden stadion i kveld til tross for to-målstap.

KAMPFAKTA:
Østsiden – Moss II (3-0) 3-1
Østsiden stadion
Ca 50 tilskuere
Dommer: Terje Gresslie, Trø/Bå

Gult kort:
Tor E. Moen, Moss II
Magnus Rørhagen, Østsiden
Rødt kort:
Terje Tangen, Moss II
Mål:
1-0 Espen Berg (3)
2-0 Espen Berg (str. 26)
3-0 Raymond Rødje (39)
3-1 Jon Andre Fredriksen (86)

MOSS II:
Rene Lindem (Eirik Amundsen i 45 min.) – Hallvard Simonsen – Anders Østlie – Terje Tangen – Lars Ove Engen – Lars Herbert Nordgård – Steffen Lilleng – Tor Erik Moen – Henning Johannesen (Jonas Randin i 45 min.) – Christian Michelsen (Ole Chr. Johnsen i 16 min.) – Jon Andre Fredriksen