Moss II mister 3 poeng

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Mosseledelsen legger seg flate etter at Hærland og Sprint/Jeløy innklaget Moss II for Norges Fotballforbund (NFF).
– Spillerne skulle ikke ha spilt disse kampene, og vi beklager at dette skjedde, uttaler daglig leder Ole Henæs til mossfk.no onsdag ettermiddag.

NFF har behandlet saken, og gir Sprint/Jeløy medhold i klagen. Hærland la inn protesten for sent, og ble avvist. Likevel bøtelegges Moss Fotballklubb for begge kampene.
– Bøtene på to ganger 5000 og tap av 3 poeng har vi vedtatt og akseptert, forteller Henæs. Sprint/Jeløy får 3 poeng selv om de tapte kampen 4-2, men scoringene i kampene fjernes. Resultatet blir offisielt 0-0, skriver NFF i sitt vedtak til Moss FK.

Moss FKs ledelse tar fullt ansvar for den administrative glippen, og har ingen negative følelser overfor naboklubben på Jeløy, poengteres det fra klubbhuset.
Regelverket fra NFF tillater altså ikke spillere som har startet en offisiell a-lagskamp å delta på neste rekruttlagskamp.
– Hadde vi ikke stillt med nevnte a-lagsreserver, hadde Moss II i prinsippet kunne stille med enda sterkere lag enn tilfellet var. Andre a-lagsspillere med mer fartstid i 1. divisjon ville da kunne steppet inn, forklarer Henæs, og poengterer med dette at Moss II ikke har forsøkt å dra fordel av å benytte spillerne protesten gjelder.