Moss II med surt 1-2 tap i Trøgstad

Av: Eystein Simonsen (eystein@mossfk.no)

Ikke mange spillere får godkjent etter denne kampen. Upresise pasninger og nonchalante spill i bakre rekker må ta mye av skylden for at Moss FK II tapte 1-2 for Trøgstad mandag kveld. Bortelaget spilte regelrett ut Trøgstad i perioder med rask, direkte fotball, men slapp så til hjemmelaget ved å bruke alt for lang tid med ballen i beina. Et fysisk godt Trøgstad-lag hadde ingen problemer med de lette mossespillerne når ballen fortsatt lå i beina på dem.

Førsteomgangen viste likevel at det bor mye i mosselaget, og rekruttene spilte samba ved scoringen et stykke ut i omgangen. Flotte kombinasjoner på høyrekanten satte Trøgstad-forsvaret helt ut og høyrekant Jens Skogmo, som selv startet angrepet, kunne lett sette ballen i mål fra 10-12 meter. Men det holdt altså ikke helt inn.

Andreomgangen ble svak for Moss sitt vedkommende, med et utall av feilpasninger. En rekke pasninger ble snappet opp av aggressive Trøgstadspillere som satte fart og utfordret mosseforsvaret. Begge målene var et resultat av slurvete pasninger og feil valg. Moss hadde likevel en gedigen mulighet til å sette 2-1 etter at Halvard Lien Simonsen løp fra forsvaret på venstrekanten og la til medspillere innefor sekstenmeteren. Glatt bane og ubalanse må vel ta skylden for at Erik Halvorsen bommet litt på ballen som traff en forsvarsspiller i stedet for nettmaskene.
I stedet var det Trøgstad som puttet ballen i mål like før slutt. En fryktelig tversoverpasning i forsvaret til Moss ble snappet opp og presset i mål av en Trøgstad-spiller. Da gjensto bare få minutter. Kampen ebbet ut med 2-1 til Trøgstad.

Kampen ble preget av en rekke merkelige dommeravgjørelser, både på linjene og ved hoveddommer. Gult kort til midtstopper Håkon Dahlbom var en av de situasjonene vi ikke forsto. Stopperen ble selv sparket av en motspiller og kortet burde gått andre vei. Tre av fire offsideavgjørelser var feil, etter vårt syn. Så får Trøgstad straffe etter kamp om ballen, noe som virket å være av det billige slaget. Straffen ble imidlertid mesterlig reddet av Joacim Heier. Samme situasjon på samme sted i 2. omgang, men denne gang felling av Jens Skogmo, lot dommeren passere.

Steffen Lilleng spilte 1. omgangen og viste gode takter til tross for å ha blitt satt ut av magekatarr siste tiden. Jens Skogmo var stadig på farten og gjorde livet surt for Trøgstad-backen i 1. omgang. Håkon Dahlbom får godkjent i backfireren. Morten Jakobsen herjet på midtbanen i 1. omgangen, men slet med pasningene etter pause.