Moss i skjerpemodus

Av: Redaktør Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Moss gikk skikkelig på trynet mot Tromsdalen, og har fått selv sindige supportere til å stå på tærne og rope et varsku. Ikke fordi man forventer opprykk i år, men svak innsats tolereres ikke. Nitti minutter er den korte tiden man skal prestere én gang i uka. Det bør man klare! Og utvist innsats er en meget viktig faktor for at supportere skal ta seg opp til Melløs på hjemmekamper. «Å blø for drakta», er ikke bare et slitt uttrykk!

Å reise seg etter fire strake tap (!) er nok en smule verre enn å ta seier på seier slik laget gjorde i forkant av tapsrekken. Det kan fortsatt påstås at mental forberedelse er det viktigste elementet i den totale oppladningen foran en kamp. Det forutsettes at fysikken, systemene, formasjonene og samspillet sitter – et godt stykke ut i en sesong. Så gjelder det altså å få elleve mann til å tenke likt og takle motgang og medgang som lag.

Haugesund er ikke til å spøke med. På Melløs i vår, produserte sildabyens stolte sønner flere sjanser enn Moss. Moss vant likevel 2-1, og viste fin, effektiv fotball. Analysen er nok slik som Bakke fremlegger et annet sted på sidene her; at Haugesund spiller som Moss og er dermed farlige på overganger. Raske kanter tok livet av Moss i Tromsø, og bevisstheten rundt dette våpnet bør sige inn hodet til den enkelte kæll. Skjerping fra første spark, med andre ord.

Overgangsvinduet er åpent en stund til. Flere kandidater finsiktes i markedet, men økonomi og spillertype skal matches før klubben går til innkjøp, meldes det fra klubbhuset. Det er hevet over tvil at det utad tilsynelatende er mindre som skjer i Moss enn hos de andre førstedivisjons-kollegaene. Det spekuleres blant fansen og i lokalmedier om det er ”noe nytt på gang”. Det er påtagelig mye skriving om ”alle» de andre ligakollegaene på eksempelvis aftenposten.nos fotballsider og motsvarende lite om Moss FK. Det betyr altså ikke at Steinar Johnsen og Ole J. Henæs tvinner tomler og legger kabal på sine pc’er.

Daglig leder Ole Henæs vil redegjøre for policy og strategi rundt innkjøp og salg i en egen kommentar på denne siden om noen tid.

Men det er den rådende stallen som har bragt Moss dit den er i dag. Vi har mange gode spillere som reiser til Haugesund og er tent på tre poeng på Norges flotteste naturgressmatte! Et fint utgangspunkt for et spillende lag som Moss.

Lykke til, kællær!