Moss havnet i «feil avdeling»

Av Knut Hovland

Lørdag ettermiddag møter mossingene KFUM på bortebane, det er et lag som virkelig sliter. Det er blitt bare fem poeng på de siste fem kampene, og sist helg ble Oslo-laget også passert av MFK på tabellen. Opp til Kjelsås på andreplass er det fortsatt fem poeng, men det er ingen umulighet for Moss å hente igjen det forspranget i løpet av de siste fem kampene.

Som vi innledet med, kunne MFK ha vært med og kjempet om opprykk i alle de andre avdelingene med sine 40 poeng og imponerende 60–22 i målforskjell: Jerv leder avdeling 1 med 44 poeng og 51–26 i målforskjell. Elverum leder avdeling 2, også med 44 poeng og 46–21 i målforskjell. I avdeling 3 er det Åsane som leder med 45 poeng og 56–20 i målforskjell.

I avdeling 4 er Follo helt på topp med sine 54 poeng og 84–12 i målforskjell. Både Moss og Follo er høstens store formlag i 2. divisjon, det er bare synd at de er i samme avdeling – i alle fall for MFK. For MFK bør målet være å gå ubeseiret ut av høstsesongen, da kan det ende med en meget pen 2. plass i avdeling 4. Dagens tredjeplass er heller ikke å forakte.

Første hinder er KFUM lørdag ettermiddag, kl. 16.00 på KFUM-Arena. Sist helg tapte KFUM 2–1 for et av bunnlagene i avdeling 4, Drøbak-Frogn. MFK slo på sin side til med 15–0 over et annet bunnlag, Medkila. Det ble lagt merke til i Fotball-Norge!

I de fire foregående kampene har KFUM tapt 3–1 for Eidsvold på hjemmebane, de har spilt uavgjort mot Lørenskog (H) og uavgjort mot Harstad (B). Den eneste seieren de siste ukene kom mot svake Mo IL på bortebane, 1–0 endte det med til KFUM i august.

MFK har noe å revansjere mot nettopp KFUM: I en treningskamp i våres vant Oslo-laget 1–0 og i vårkampen på Melløs ble det målløst og dermed ett poeng til hvert av lagene. Nå bør MFK med sin overbevisende høstform igjen vise seg fra sin beste side og hente nye tre poeng – det er fullt mulig.

Kom igjen, kællær!!


MFK møter KFUM lørdag ettermiddag. (Foto: KFUM)

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design