Moss FKs tredje strake bortetap

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Ole Henæs forteller om en jevn kamp, men hvor Sogndal har 20 gode minutter i 2.omgang og avgjør kampen til sin fordel her.

Moss slet offensivt i annen omgang, selv om laget skapte noen farlige sjanser. Åpenbare sjanser ble brent, og to straffe-situasjoner ble ignorert av dommeren. Dommeren innrømmet i pausen å ha tatt feil på den ene av disse.
Henæs mener Moss ikke kan legge avgjørende vekt på slike situasjoner som alltid vil dukke opp i løpet av en kamp. På den annen side ville nok kampen ha fått annen karakter om Moss hadde satt en eventuell straffe tidlig i kampen.

Les ellers kampreferatet annet sted på hjemmesiden, minutt for minutt.

mossfk.no mener:
Moss FK ser ikke ut til å evne å legge om etter endringer i kampbildet. I dag ble det etterhvert vanskelig å være Steffen Nystrøm, som er best på lange løp mot lag som står høyt for å jage scoringer. I dag ble det motsatt, og de lange løpene burde i alle fall vært lagt vekk etter 0-1, etter vårt syn. En omlegging med Knut Hovel Heiaas foran Muiruri og tålmodig oppbygging bakfra, kan ha vært en bedre løsning om den hadde blitt brukt. Tror vi. MFK sliter når motstanderen får mål først, og blir ofte for hektiske i spillet når laget jager utligning og redusering. Moss har spillerstall med lav gjennomsnittshøyde, og har bevist at laget er best på bakken når ballen får trille mellom spillere i raske kombinasjoner. Dette bør vi utnytte mer også på utebane. Variasjon er heller ikke å forakte…

Moss ligger nå svært dårlig an på tabellen. Men det kan snu fort. Hva laget kan, så vi mot Pors (4-0). Laget fra Grenland slo ellers Sogndal 3-1 hjemme tidligere i vår. Til orientering.

Foran oss står to viktige hjemmekamper. Med 6 poeng i disse, vil det være lettere å riste av seg en litt lei start på sesongen.