Moss FK´s sitt juniorlag vant igjen

Junior interkrets, 6.serierunde

Bærum jr – Moss jr 2-5 (0-2)

Sted:Kadettangen kunstgressbane
Dato:11.05.2006
Mål:Truls, Gjestrumbakken, Sokrates 2, Morten

Spillerens evne til å fokusere og nullstille etter en skjev start er undertegnede meget stolt av. Dette er en egenskap laget har utviklet og det er en viktig læring de ser ut til å ha tilegnet seg.

Kampen mot Bærum tok vi initiativet fra start av – nok en gang. 1-0 kom etter 5 minutter da vi gjennom høy gjenvinning og sterkt duellspill vant ballen 2-3 ganger før Truls kjempet ballen over streken. En scoring vi er stolt av pga den kommer av flere spilleres evne til å være fokusert på «neste ball» og samtidig ha egenskaper til å vinne duellen.

2-0 kom 10 minutter før 1.omg var over. En herlig stikker fra Morten fant Truls alene med keeper. Truls rundet keeper og ble felt. Gjestrumbakken satte straffen kontrollert i mål.

Midtveis i 2.omg kom reduseringen fra hjemmelaget i en periode der tempoet var labert og vi virket litt sløve. Men så viser vi nok en gang at vi har tatt utviklingsteg når vi går rett i angrep fra avspark og Joakim Pedersen finner Sokrates med et utsøkt innlegg. Sokrates lurer seg bak stopperen og får rommet han ønsker. Rolig og kontrollert tar han ballen ned og runder keeper – 3-1, og umiddelbar ro i rekkene. 4-1 kommer 10 minutter senere etter Emil er hissig på gjenvinning inne i straffefeltet og blir lagt ned. Morten er like kald som Gjestrum og setter inn straffen. Fra betryggende kontroll faller vi inn i «dulle-dvale». Egne spillere begynner å utfordre hverandre med vanskelige løsninger og balltempoet svinner. 4-1 på bortebane kombinert med slitne hoder og ben i varmt vær skal vi lære oss og bli mer risikobevisste.

Balltap på egen halvdel fører omsider til straffespark for hjemmelaget – 4-2 og 5 minutter igjen. Litt spenning, og et nytt dumt balltap fører til utvisning av midtstopper Martin Hansen som får sitt andre gule i det han prøver å takle overgangen vi har skapt for Bærum. Gledelig nok tar spillerne tak og skjønner situasjonen. Vi forsvarer eget mål og lar ikke Bærum komme inn i farlig sone – våkent og resolutt spill. Kontringen oppstår på bakgrunn av vårt resolutte forsvarspill. Sokrates får en-mot-en med forsvarspilleren til Bærum som har 2-3 meter forsprang. Robuste Sokrates vinner til seg ballen i det han utleverer parkeringsbot til motspilleren og løper alene mot keeper og scorer.

Vi har hele tiden jobbet målbevisst. Evnen til å tenke «neste ball» og «min involvering» i treningsituasjoner ser ut til og gitt spillerne større eierforhold til lagets og egen prestasjon i konkurranse. På de 4 første kamper var det både overraskende tross bra spill og irriterende over egen utdyktighet og marginer i angrepsspill at vi kun hadde scoret 1 mål. Så har vi nå 14 mål på 3 kamper (!). Man kan snakke om at «ketchupflaska» har åpnet, men vi vet at grunnlaget ligger i enda mer terping og detaljfokusering i treningsdagene. Samtidig er vi innforstått med at pendelen kan snu tilbake hvis vi ikke fortsetter å være skjerpet, men det synlig bevis i gode resultater og egenutvikling bør være en god motivasjonskilde for å fortsette våre utviklingsmål ned i detaljer.

Here we go!!! B-A-LL-A

Hilsen,
Joakim Mensen