Moss FK – Sparta Sarpsborg 4-1 (2-0)

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)
Foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

ADECCO LIGAEN Seriekamp 7.runde:

Moss FK – Sparta Sarpsborg 4-1 (2-0)

1-0 8.min Jon-André Fredriksen
2-0 13. min Amin Askar
3-0 48. min Jon-André Fredriksen
4-0 70. min Christian Michelsen
4-1 87. min Ronald Turner

Sted:Melløs stadion

Dato:16.05.2006
Kl. 18.00

Tilskuere: 2.207

Det ser skummelt ut allerede etter 30 sekunder når en av Spartas spisser får stå alene og heade mot mossemålet, men ballen går heldigvis over. Vi fryktet ett øyeblikk at «kællane» igjen kunne komme i trøbbel, men Moss kommer seg raskt. Fine kombinasjoner og bruk av kantene åpner Sparta-forsvaret. I det 8. minutt snapper Jon-André opp et innlegg som går bak Sparta-stopperne. Med sedvanlig finter fra herr Fredriksen, sitter nevnte forsvarere nesten på stumpen når ballen fyker under Sparta-keeperen. Jon-André kan med høyrebeinet, også! Flott enkeltmannsprestasjon! 1-0!

Etter dette presser Moss ytterligere Sparta bakover på banen. Så i det 13. minutt skyter «Mo» fra 20 meter. Inne i sekstenmeteren står Amin med hode eller bein klart og styrer ballen i hjørnet. 2-0!


Moss styrer kampen som de vil i denne perioden, mens Sparta er på sjeldne visitter. Knut Hovel Heiaas viser slepen teknikk i «boksen», men går litt for ofte i offside-fella. Kampen går i «dvale» i minst et kvarter, men våkner til liv mot slutten av omgangen. Moss får her flere frispark, hvor Jonas Krogstad skaper trøbbel med hodespillet sitt. Ett av dem fyker over via tverrliggeren.

Vi har nevnt Jon-André. Mannen fortsatte å herje fra avspark i annen omgang. Når Moss får frispark på seksten meter etter bare tre minutter, utnytter han Spartas manglende struktur foran ballen og skyter før de får sukk for seg. Ballen setter han enkelt til høyre for keeper. Frekt! 3-0!

Moss presser og presser. Unøyaktige pasninger og misforståelser, frarøver mossingene flere målsjanser. Hovel Heiaas er fortsatt en luring med ballen i beina inne i sekstenmeteren til Sparta, men det vil seg ikke helt.

I det 70. minutt får Moss en relativt billig straffe. Moss kontrer med en god Gard Kristiansen på venstresiden. Ballen skytes opp i hendene på en Sparta-forsvarer og stopper dermed et innlegg. Vanskelig for oss å bedømme om det er viljehands, men straffe dømmes av den noe pirkete, men gode dommeren. «Mikkel» gjør ingen feil fra krittmerket og keeper er utmanøvrert. 4-0!


Moss gjør tre bytter, og får inn Steffen Lilleng, Tor Erik Moen og Steffen Nystrøm. For sene avleveringer fra medspillere ødelegger flere påfølgende muligheter for Nystrøm, som ved én anledning er alene med keeper, men treffer ballen feil. Stor sjanse! Lilleng viser at han har noe på banen å gjøre og river opp spillet til Sparta. Aggressiv ballgjenvinning er varemerket vi fikk se i utfoldelse det siste kvarteret. Tor Erik Moen sliter fortsatt med underlaget, som den slepne spilleren han er. Melløsmatta innbyr dessverre ikke til samba!

Siste minuttene preges av at kampen ebber ut. Sparta får et hardt idømt frispark på kanten av sekstenmeteren. Det settes vakkert i mål av Sparta-spilleren. 4-1.

Moss har tatt tre viktige poeng. Jon-André utmerket seg gjennom hele kampen. «Mikkel» var seg selv igjen, noe som viser betydningen av hans rolle i laget. Og seieren, den var fortjent! Den burde vært større, og Sparta skapte rett og slett ingenting i annen omgang. Med bedre presisjon og tidligere avleveringer i mosselaget, ville dette kunne sett fryktelig stygt ut for Sparta. De slapp unna med fire baklengs.