Moss FK med nye muligheter på lørdag

Av Knut Hovland

I dagligtale blir klubben ofte kalt «Kåffa», og den spiller i år i samme avdeling som MFK i 2. divisjon. Laget har vært litt opp og ned de siste årene, men var ikke langt unna et opprykk til 1. divisjon for bare noen få år siden. Da kjempet Oslo-laget med Hamarkameratene om opprykksplassen.

Ellers har klubben vært kjent for å fostre flere gode spillere, og både Henning Berg og Jonathan Parr – som nå spiller i Crystal Palace – har vært i KFUM tidligere.

Moss har hatt en god vintersesong med sterke resultater i de siste kampene. 2–1 over Fredrikstad på Melløs, 7–0 over Ullern og 1–1 mot Sarpsborg 08 på bortebane svinger det av.

Tirsdag kveld ble det imidlertid tap 2–0 mot Ull/Kisa, et noe surt tap – spesielt etter det som skjedde i de første 45 minuttene. Da hadde MFK flere gode sjanser, og to av dem endte i tverrliggeren. – Vi gjennomfører en god kamp. Spillemessig er prestasjonen vår god i lange perioder. Vi ønsker jo å vinne, og vi blir tatt på gjennomløpninger og bakromspill et par ganger, sa trener Arne Erlandsen til Moss Avis etter kampen.

Vi får håpe «rusket» i forsvarsspillet blir ryddet bort i neste kamp, det har vi god tro på.

KFUM har blant annet slått 3. divisjonslaget Gjøvik/Lyn 2–0 og tapt 3–1 for divisjonskollega Skeid i det siste. Mot Skeid ledet de 1–0 til pause, men gikk på en liten smell i 2. omgang. Laget trenes av Ståle Andersen.

Første kamp mot KFUM i serien er på Melløs lørdag 14. juni. Det er da det virkelig gjelder, men vi har god tro på at det ender godt for MFK på lørdag også.

Kom igjen kællær!