Moss FK Jr. ned på jorda igjen

Av juniortrener Joakim Mensen

Moss FK Jr. – Skeid 4-5 (1-4)
M: Reier, Hien, Halvorsen (2)

Etter 4 strake seirer og progressive prestasjoner falt vi i prestasjonsnivå mot Skeid hjemme på kunstgresset. En første omgang som vi ikke vil være bekjent for gjorde utgangspunktet veldig vanskelig mot en såpass god motstander som Skeid. At vi faller i prestasjonene bare 4 dager etter en meget bra er noe vi må ta lærdom av. Dette er det som skiller junior fra neste nivå – å kunne gjenskape en god prestasjon i neste konkurranse.

Kampen startet brukbart fra vår side. Vi var aggressive i presset og slapp ikke Skeid langt inn på egen halvdel. Etter litt stillingskrig i de første 10 minuttene kom 0-1 på en egen feil i forsvaret. Vi kom derimot raskt tilbake og Martin Reier’s velplasserte langskudd etter corner-retur utlignet stillingen. Derifra og ut mistet vi fullstendig taket, konsentrasjon, og besluttsomhet i spillet. Balltempoet forsvant sammen med bevegelsene og vi spilte alt for mye kortpasninger sammen med for mange ball-touch pr. spiller. Dette resulterte i overganger og balltap på egen halvdel. 1-2 kom etter balltap og påfølgende dårlig press på ballfører. 1-3 kom 10 minutter før omgangen var over, mens 1-4 kom minuttet senere på nok en individuell konsentrasjonsvikt og bom på ballen (!).

Andre omgang fant vi tilbake til prestasjonene som har kjennetegnet oss i høst. Vel nok tilsier kampbildet at vi måtte konsentrere oss om å flytte ballen inn på Skeid’s halvdel hurtig og dermed spille mer langt og direkte. Nå var vi mer tilstede, besluttsom, jobbet hardere og mer kollektivt. 15 minutter ut i omgangen kom reduseringen til 2-4. Steinsvik tok ansvar og avsluttet fra skrått hold utenfor 16-meteren. Avslutningen gikk via Hien og utmanøvrerte Skeid’s keeper. Vi fortsatte trykket og kom mer rundt på kantene og vant mer på midtbanen. Hien le Van var nær scoring med et spektakulært brassespark som keeperen fikk fistet over tverrliggeren. Utover en stor Skeid-sjanse skapte de ikke nevneverdig i andre omgang før de fikk straffespark 15 minutter før slutt. Jørgen reddet straffen slik han gjorde forrige gang lagene møttes – dessverre gikk returen rett i beina på straffeskytter Fredrik Eliassen (ex-MFK’er) som satte inn sitt tredje (!) for dagen.

Mye virket kjørt, men vi viser nok en gang høy moral med å komme tilbake til 3-5 fem minutter før slutt. Scoringen kom etter et frispark fra Kapstad som Udnæs vinner i lufta ute på venstre kant. J.S.Pedersen som har flyttet seg oppover mens frisparket går plukker opp andreballen og legger nydelig inn der Erik Halvorsen har kommet seg fri på bakre og header inn 3-5. Bare minuttet senere har vi innkast på høyre. Espen Halvorsen som er kommet inn drar fram et nytt potensielt angrepsvåpen med sine lange og flate innkast. Lillebror Erik har nok en gang lurt seg inn på bakre og beiner inn 4-5. Og etter 85 minutters spill er det blitt kamp igjen – i en kamp som virket å være kjørt etter 35 minutter for de som ikke kjenner MFK jr.’s kampmoral. I de siste minuttene tok innbytter Marius Henriksen kommandoen på midtbane og vant flere taklinger som brøt ned Skeid’s oppbyggende spill. 3 minutter på overtid fikk vi frispark like utenfor 16-meteren ute på høyreside. Serven fra Skogmo var god og vi fikk en åpen avslutning som hadde fortjent en bedre skjebne.

Kampprogrammet tatt i betraktning de siste ukene skal vi ikke deppe for mye over tapet. Vi kommer nok en gang sterkt utover i andre omgang og beviser at vi har et godt grunnlag i utholdenhet i kamp etter kamp. Dessverre ble første omgangen skjebnesvanger for oss i dag og det skal vi ta lærdom av.