Moss FK jr. – Brumunddal jr. 3-1 (1-1)

Av Trener Jon-Eirik Ødegaard og assistenttrener Lars Erik Eriksen

Moss FK stilte med følgende lag: Andreas Eikum, Alexander Carnel, Marius Gjestrumbakken, Martin Thømt Jensen, Joakim Skarsem, Sondre Fylling, Jacob Mjelde, Marius Henriksen, Emil Sætra, Ali Ahmed, Hans Martin Wehler

Etter årets første 3 poenger borte mot Ready hadde vi utrolig lyst til å fortsette den gode trenden med en seier på Melløs mot Brumunddal. Det blåste mer en vanlig på Melløs denne kvelden, men etter 90 minutter beviste vi at vi også behersker vanskelige spilleforhold.

1. omgang
Kampen startet med to lag som kjente litt på hverandre. Ingen klarte helt å ta tak i kampen, og det var to godt organiserte lag som møttes på Melløs denne kvelden. Etter 10 minutter får Brumunddal en corner, og score på den. Ballen blir slått på første stolpe hvorpå Andreas Eikum bare skal ut å plukke ballen. Fra bak på banen kommer en Brumunddal spiller og får foten akkurat foran Eikum. Han klarer da å pirke ballen i mål. Vi mener at det burde blitt blåst frispark ved denne situasjonen. Spilleren går rett i kroppen på Andreas Eikum som blir liggende. Heldigvis er Andreas en som tåler en trykk, og han spiller videre.

Resten av omgangen blir eid av Moss. Vi kjører på i den kraftige medvinden, men desverre er vi også i denne kampen litt unøyaktige i pasningsspillet og avslutningene. Vi kommer til flere store sjanser uten at det blir et tellende resultat. 1. minutt før pause ruller vi opp et flott angrep på høyresiden som blir startet av Alexander Carnel. Fint én og to touch fotball ender med at vi klarer å spille fri Emil Sætra som stikker mellom back og stopper. Han kommer da alene med Brumunddalkeeperen, og avslutter på beste måte med å sette ballen over den utrusende keeperen.

2.omgang
Vi er enige etter første omgang at vi har fullkontroll og at vi skal fortsette i samme spor som før pause. I 2.omgang har vi kraftig motvind, men dette ser bare ut til å passe oss bedre. Vi har full kontroll bakover, og det eneste Brummundal klarer er å slå lange baller mot vårt forsvar. Her har dagens stoppere, Marius Gjestrumbakken og Martin Thømt Jensen, full kontroll. Vi klarer å trykke Brumunddal bakover på banen og spiller fotball som vi ønsker: Få touch, høyt tempo, hurtige spillvendinger og 2 mot 1-situasjoner på kantene. Vi produserer sjanse på sjanse, og det resulterer etterhvert i at vi trykker inn 2-1 ved Ali Ahmed.

Som i 1. omgang kommer vi oss ned på den ene siden og Jacob Mjelde klarer å slå ballen inn til Ali som ligger på rundt 15 meter. Han klinker til på direkten, og plasserer ballen trygt nede i keepers høyre hjørne. Etter målet fortsetter kampen i vårt spor, og vi var enige på sidelinjen at det ikke er nødvendig å legge oss ned for å forsvare ledelsen. Ut kampen har vi full kontroll på et meget tamt Brumunddal-lag. I stedenfor å legge oss ned fortsetter vi med vårt gode spill og etter ca 35 minutter av omgangen setter Jacob Mjelde inn den berømte spikeren i kisten med en vakker nikklobb over Brumunddalkeeperen.

Målet fra forrige kamp mot Ready var å forlenge periodene med det gode spillet vi vet vi kan. Dette målet klarte vi å nå uten store problemer. Særlig 2. omgangen var god fra vår side med gode kombinasjoner og spill som resulterte i store sjanser og mål.

Det skal bli meget tøft å møte Moss Fks junior interkretslag fremover nå. Vi har flere spillere som snart er tilbake fra skade, og som ønsker å kjempe seg inn på laget igjen. Samtidig har vi i dag en gjeng talenfulle Mossegutter som viser at det bor mye god fotball i de.

Neste kamp spilles førstkommende onsdag borte mot VIF.