Moss FK jr: 3 nye poeng på en middels dag

Av juniortrener Joakim Mensen

Moss FK Jr. – Nordstrand Jr. 2-1(1-0)
M: Halvorsen, Udnæs

Til tross for å stille vårt sterkeste lag slet vi med å overbevise mot Nordstrand hjemme på kundstgresset. Riktignok vant vi fortjent og hadde 7-8 store målsjanser. Men et hardtkjempende og til tider velspillende Nordstrand kunne ha skapt problemer om ikke Joacim Heier reddet mesterlig på streken midtveis i 1.omgang. I tillegg hadde motstanderen et skudd i stanga i samme periode. Før dette hadde vi tatt ledelsen 1-0 etter et meget fint angrep. Det startet med kort igangsetting av Heier til Joachim Pedersen. Pedersen frispilte seg via vegg med Gjestrumbakken og fant Steffen Lilleng i mellomrommet. Lileng trede igjennom til Erik Halvorsen som holdt roen og satte inn 1-0 – herlig angrep med på få touch og gode bevegelser.

Christian Udnæs terroriserte venstresiden til Nordstrand og vi burde ha økt ledelsen ved flere anledninger. Dog vårt brukbare offensive spill var det noe tamt over spillerne. Flere brukte for mange touch og vi mistet balltempo i perioder. Defensivt tapte vi usedvanlig mange dueller og særlig andreballer og slapp Nordstrand veldig enkelt gjennom. Heldigvis gikk vi til pause med 1-0.

2.omgang viste vi oss fra en bedre side. Flere spillere tok tak og vi fortsatte og skape store sjanser. Etter ca. 15 minutter gjenvant Lileng ballen oppe på Nordstrands 16-meter og frispilte Udnæs som kontant satte inn 2-0 – forøvrig Udnæs’ 3 scoring på like mange kamper. I den de neste 20 minuttene hadde vi vår beste periode i kampen. Godt kantspill og høyt balltempo skapte flere store sjanser – 2 av dem helt alene med keeper. Men Nordstrands beste spiller, keeperen, avverget mesterlig. Så 5 minutter før slutt gjør vi en skikkelig «lilleputte-feil» når vi prøver å finspille på egen 16-meter. Nordstrand vinner ballen og setter den enkelt bak Heier. Nordstrand fikk troen på å ta poeng der alt så ut til å være over, men bortsett fra et frispark som vi mer eller mindre skapte situasjonen til kom de ikke nærmere.

Ingen festforestilling av oss, men en viktig og fortjent seier på en middels dag. Seieren førte oss på 29 poeng og vi er i rute ift målsettingene våre i serien – men det er fortsatt 8 kamper igjen som vi skal være gode i. Og på søndag er det Stabæk inne på Nadderud…