Moen lei av benkesliting – løst fra kontrakten

Av: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

– Jeg kjenner Tor Erik både som spiller og type, forteller Rune Skarsfjord. Han tilfører både bredde og kvalitet, og vi har god bruk for begge deler, innrømmer Skarsfjord, som legger til at Moen må kvalifisere seg til startoppstillingen på lik linje med alle andre.

Moss FKs sportslige ledelse mener Moen ikke har innfridd og løste ham fra kontrakten som ville gått ut 1.12. Tor Erik Moen ba imidlertid selv om å få gå fra Moss midt i sesongen for å få mer spilletid.
-Jeg ble rett og slett lei av å sitte på benken. Det ble til slutt en uholdbar situasjon for mitt vedkommende.

-Ble konkurransen om en plass i startelleveren tøffere enn du hadde regnet med?
– Nei jeg føler ikke det faktisk. Jeg har ikke fått sjansen til å spille på den plassen jeg behersker best og fungerte bra på i fjorårs sesongen.

-Du hadde en god sesong for Moss FK i 2005 sesongen. Hva mener du selv er grunnen til at du ikke har fått noe særlig tillit fra Geir Bakke kontra den du fikk fra Knut Tørum?
– Det aner jeg faktisk ikke svaret på, og føler jeg ikke har fått bra nok svar på det. I fjor spilte jeg 31 av 32 kamper og fikk full tillit av tidligere trener Knut Tørum. Samtidig scoret jeg en del viktige mål for klubben, som også ble avgjørende i forhold til kvalikplassen vi sikret oss i fjor. Selv føler jeg at jeg ikke er blitt noe dårligere spiller enn i fjor. Når jeg nesten ikke har vært på banen i år, får jeg heller ikke prestert noe.

-Hva betyr en trener som Skarsfjord for deg?
-Det at jeg kjenner godt til trener Rune Skarsfjord fra mine tre år i Rosenborg, er et stort pluss for meg. Han vet nøyaktig hvor på banen jeg er best, og det teller mye for meg at jeg får spilletid igjen.

-Du blir lagkamerat med tidligere mosse-keeper Per Morten Kristiansen. Hvordan ser du på det?
– Det gleder jeg meg til. Per Morten er en god kompis og ikke minst en god, spillende keeper, og det er det viktig å ha som en trygghet helt bakerst.

-Hvordan vil det gå med Haugesund i forhold til Moss resten av sesongen, tror du?
– Det skiller jo bare 4 poeng mellom disse to lagene. Jeg har også inntrykk av at FK Haugesund spiller bra fotball, mens jeg føler Moss FK spiller periodevis langt. Vi spilte mye bedre fotball i fjor enn det vi gjør i år.

-Ett visst vemod ved å forlate dine lagkamerater i kråkebyen Moss?
– Klart at det blir veldig vemodig. Jeg stortrives i denne klubben. Bra miljø og gode lagkamerater er viktig. Men ting skjer fort i fotball, og jeg har jo mange kompiser her i Moss som jeg selvfølgelig vil holde kontakten med. Nå gleder jeg meg veldig til å begynne med noe nytt. Da føler jeg at FK Haugesund er det rette for meg i situasjonen som har oppstått.

Tor Erik Moens nye arbeidsgiver har allerede skaffet spilleren leilighet. Moen reiser til sildabyen førstkommende torsdag. Han skal delta på sin første fellestrening med sine nye lagkamerater allerede på fredag.

Redaksjonen i mossfk.no ønsker Tor Erik Moen lykke til i hans nye klubb FK Haugesund