MFK skal ut av «gjørma»

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Spøkelset
Sparta spilte svært svakt mot Lisleby i cupen, men de fleste lag hever seg med bedre motstand. Moss derimot har skuffet stort, og må snart få «flyten» om ikke nedrykksspøkelset skal dukke opp på Melløs utover i sesongen. Det ble sist jaget ut i oktober 2004, og bør helst ikke vise seg igjen i overskuelig fremtid…

Hvem kan spille midtstopper?!
Første utfordring for MFK, vil være å finne en habil erstatter for Fabien. Ikke lett, siden vedkommende enten bør ha luftstyrke eller helst fart som Vidar.

Trøbbel på midten
Om vi i det hele tatt skal mene noe om feilene i kampen mot Haugesund, må det være å ta en kikk på midtbanen. «Mikkel» og «Mo» lå alt for tett, etter vårt syn, og begge mistet grepet utover i kampen. Videre falt «Krokken» for langt tilbake på banen og ble ikke den mellomromstrusselen han skal være. Til slutt skal vi nok forvente mer defensiv jobbing av Jon-André. Ved målet sto vedkommende målscorer udekket på 5 meter. Tellefeil! Og vi vil påstå at «Julle» heretter bør treffe med minst brorparten av pasningene. Vi skal være litt snille og dele skylden for det betydelige antallet feilpasninger i mosselaget – med underlaget.

Øke kvaliteten
Trenerteamet må selvsagt gis tid til å rette opp i forhold som også den vanlige publikummer ser, men nå må i alle fall de enkle feilene lukes ut. Moss FK har et godt lag på papiret. Nå gjelder det å få samspillet til å sitte. Da begynner vi med pasningene. På hjemmebane skal vi styre kampene, og det greier vi ikke med lav fart og feilpasninger. Skjerping foran begge målene, vil gi resultater. La oss ta med oss det beste fra førsteomgangen inn i neste kamp og dermed høyne kvaliteten over hele banen. Da begynner det å ligne litt på det vi så i fjor.

Med det vil vi ønske «kællane» lykke til!