MFK med defensiv svikt

– En fryktelig nedtur av en kamp. Hva er din første kommentar?
– Når det gjelder første omgangen så er den relativt grei nok. Noe særlig mer er det ikke å si om de første 45 minuttene av kampen. Når det gjelder den siste omgangen så skjedde det som dere andre så også. Veldig mye rart!


 – Det tungt å si dette, men jeg synes at Haugesund tar oss fullstendig på alle våre svake sider i dette oppgjøret. De gjør oss rett og slett dårlige og vinner kampen fullt fortjent. Akkurat det er veldig tungt å svelge for meg som tross alt har hovedansvaret for en gjeng med fotballspillere som har dette som yrke.

– Men problemet er jo tross alt at vi lekker som en sil bak i forsvaret?
– De to siste sesongene her i klubben så har vi jo vært relativt solide bakover, men nå er det plutselig blitt veldig lett for motstanderen å komme til sjanser mot oss. Problemet ligger nok i kombinasjonen av personlige feil og det strukturmessige med hensyn til når vi må støte og gå i sikring for hverandre. Vi må lære oss i hvilke situasjoner vi skal rense unna og når vi bør beholde roen i laget, for det er store sprekker i det defensive arbeidet vårt. Det er veldig vanskelig å sette fingeren på noe helt konkret, for det er mye som skjer samtidig som er alt for dårlig av oss.


– Vi løper ikke nok fremover som medfører at vi slipper dem inn i kampen igjen. På resultatet 2-2 har vi et trøkk for å få ledermålet, men like etterpå får vi to kjappe baklengs imot. Akkurat det føles veldig tungt og fryktelig å innse nå etter kampslutt.

– Dette er jo selvfølgelig mitt ansvar som hovedtrener for et lag og for en klubb som har satt seg en såpass høy ambisjon om å rykke opp denne sesongen. 

– Det ble ikke bedre av at begge keeperne ble skadet og vi måtte spille med ti mann siste kvarteret. Andreas Eikum var omtåket etter de to harde skuddene han fikk i hodet. Hva skjedde?
– Han har sannsynligvis fått seg en skikkelig hjernerystelse. Vi valgte til slutt å ta han av banen, og han husket ikke engang resultatet fra kampen! Han kan ikke være på banen når han får seg to kraftige smeller i hodet.

– Og når vil vår sportslige ledelse sette søkelyset på svikten i forhold til målsetningen?
– Vi skal ha ett møte i sportslig utvalg mandag. Det sikkert en del ting vi bør gå igjennom for å evaluere de 15 første seriekampene. Nå som serien er halvspilt så må vi dessverre konstantere at vi har alt for lite poeng når vi kun har vunnet fire av 15 fotballkamper. Nå vil det bli en skikkelig og grundig evaluering for å se hvordan vi jobber videre herfra.

– Kan ett grep være utskiftning av enkelte spillere, tror du?
– Nei, nå får vi heller sørge for at vi som er her per i dag er gode nok til å ta den utfordringen det er å løfte laget betraktelig i riktig retning. Det er opp til oss selv nå å vise hva vi er bygd av, runder Geir Bakke av.