MFK kom tilbake etter kalddusjer

Moss – Alta 4-2 (2-2)


1.643 tilskuere.


Mål:
0-1 Magnus Andersen (12)
1-1 Mahmoud El Haj (20)
1-2 Jan Egil Brekke (str.) (31)
2-2 Lars Øvrebø (40)
3-2 Kenneth Kvalheim (52)
4-2 Marius Gjestrumbakken (71)


Dommer: Anders Johansen, Brevik.


Gult kort:
Andreas Eikum, Moss
Jan Egil Brekke, Alta.


Moss førende, men rotet det til
Moss var klart bedre enn Alta på Melløs i dag. Alta kom knapt over midtlinjen de første førtifem, men to ganger skulle vise seg å være nok. Mange trodde ikke sine egne øyne når Moss «sovnet» bak i sine beste perioder og slapp inn to enkle mål. Finnmarkingene fikk ballen servert på sølvfat og sørget for at opprykksjagende mossinger kom under to ganger. Det skal sies at keeper Andreas Eikum feilberegnet sin inngripen ved 1-0 scoringen, men markeringene sviktet også rundt den unge mossekeeperen da Alta lettvint trillet ballen i et tomt bur. Like forut for 2-1 scoringen, ble Moss overspilt på en kontring, men Eikum reddet mesterlig. At han senere i det samme angrepet glipper ballen og feller en Altaspiller i straffefeltet er slikt som kan skje under press når mål skal avverges. Eikum var nok rystet av den første glippen og fant aldri godfølelsen mellom stengene. Han ble byttet med veteran Erik Holtan femten minutter ut i annen omgang (bildet til høyre).


Moss kom tilbake to ganger etter kalddusjene og viste vilje til å snu kampen. Scoringene ved Mahmoud og Øvrebø var flotte, og gjorde på en måte opp for baklengsmålene. 

Avgjorde i annen
Annen omgang ble mer jevn, særlig fordi Moss aldri fikk spillet til å gli.  Lite presisjon og feil valg ødela mossespillet. Ballfordelerne på midten var ofte uvenn med ballen, noe som bragte Alta inn i kampen. Vladan Grujic ble for defensiv i spillet sitt i de første førtifem, men var tydeligvis blitt hvisket gode råd i øret i pausen. Etter pause satte midtbanekjempen mer fart i lengederetningen i stedet for å vende opp.
Alta viste seg såpass svake at det innbød til utklassingssifre, men selv ikke en dumpekandidat tillot det, til tross for flere fete mossesjanser i første omgang. Men i annen omgang kom likevel de avgjørende målene.


Bakke bare passe tilfreds
Scoringer ved Kenneth Kvalheim og Marius Gjestrumbakken utover i annen omgang sørget altså til slutt for en fortjent seier til Moss. Trener Geir Bakke sa etter kampen at han bare var mellomfornøyd. Han etterlyste mer presisjon i pasningspillet og savnet mer direkte spill på kantene. Likevel tror treneren det er små justeringer som skal til før det er på plass.

Justering må til
Flere sentrale spillere innfridde ikke i dagens oppgjør, og bør gå i seg selv. Midtbanen til kællane må justeres før oppgjørene mot Start og Odd, for det er på midten topplagene utgjør hovedforskjellen i Adeccoligaen. Bjørnar Johannessen (til høyre) har mer å gå på.

«Gjestrum» igjen
Unge Gjestrumbakken (bildet under) med sin uredde holdning og offensive takter sto fram på et litt rufsete mosselag. Mahmoud El Haj spilte meget godt i første omgang, men fikk nesten ikke baller å jobbe med i annen. Framme forsøkte Kvalheim tappert, men det ble med den ene scoringen i dag. Volleyskuddet satte Altakeeperen helt ut og viste kvaliteten til Kvalheim.
I de bakre rekker var Vidalon sjef tross et knippe «uforklarlige» ballavhendelser.


Opprykk innen rekkevidde
Moss ligger nå godt an til direkte opprykk, men et stykke bak Odd og Start. Oppgjørene de neste ukene mot nettopp disse lagene kan føre Moss opp på sikker opprykksplass eller ned i ingenmannsland. Men først skal Start tuktes i cupen.


(alle foto: Alvin Holm, mossfk.no)


 


 


 


(mossfk.no)