MFK Junior Elite styrker støtteapparatet

Tekst/foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Øyvind Horten (27) – en ihuga MFK-supporter

Det er sikkert mange som drar kjensel på denne karen som har vært fast tribuneinventar på de fleste kampene de siste årene. Han er også medlem av supporterklubben Kråkevingen. Men nå ønsker han å gjøre en innsats for klubben i sitt hjerte, ved å være løpegutt og ordensmann for Jon Eirik Ødegaard som har kallenavnet «Jonne» blant MFK-miljøet. Øyvind gleder seg til å ta fatt på oppgavene i januar måned.

– Jeg flyttet til Moss i 1994 og siden den gangen så har jeg vanket på Melløs for å se kampene til «kællane». Jeg bodde i Ås fra 1982 – 1994 før jeg flyttet tilbake til kråkebyen Moss.

Har opplevd både nedrykk og opprykk

– Jeg husker veldig godt da Moss rykket direkte opp til tippeligaen i 1997 da vi vant 1-0 borte mot HamKam. Det var utrolig stort og et uforglemmelig øyeblikk. Den sesongen der var veldig bra. Knut Thorbjørn Eggen ledet laget til andre plass og sølv i serien mens Vålerenga tok førsteplassen den sesongen. Men så kom nederlaget da vi rykket ned til 1. divisjon høsten 2003. Det var utrolig tungt og bittert. Men allerede i 2005 sesongen holdt det på å ende med opprykk hvis det hadde endte med seier hjemme mot Sandefjord i siste serierunde, men det ble dessverre ikke sånn. Vi fikk enda en sjanse ved å spille to kvalik-kamper mot Molde uten å lykkes, men alt i alt en meget god sesong. Årets sesong har jo også vært bra, men hadde vi hatt tre poeng mer så hadde det vært Moss som skulle ha spilt kvalik mot Odd Grenland. Så nær var vi denne gangen. Men jeg har store forventninger med tanke på neste sesong grunnet nye og spennende spillere, klubbens målsetning og bygging av en ny moderne stadion. Dette ser bra ut, synes jeg.

Gjorde en god innsats i Sprint Jeløy
– Jeg var i Sprint i fire år faktisk, tre år rundt a-laget og ett år rundt juniorlaget. Men nå ville jeg ha nye utfordringer, og det får jeg helt sikkert i MFK. Sprint er en veldig fin klubb, men jeg fant ut at nok er nok. Julle tipset Jonne om at jeg var ledig på markedet. Jonne ringte meg og spurte om jeg var interessert i å yte en innsats rundt laget som han er hovedtrener for. Da var jeg ikke vanskelig å be.

Du blir altså Jonnes løpegutt?
– Ja, du kan vel si det sånn, avslutter Øyvind Horten som neste år blir enda oftere å se på Melløs, både som supporter og som matrix.