MFK jr – Follo jr 2-3

Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Treningskamp

Moss jr – Follo jr 2-3 (0-1)

Målscorer for Moss:
– Markus Eliassen
– Marius Gjestrumsbakken
Sted: Melløs kunstgressbane
Dato: 12.02.2006
Kl: 12.00

En god prestasjon – tross tap.

Det er aldri hyggelig å tape – selv om det er treningskamp. Men i denne kampen så vi mye av de tingene vi trener på og ønsker å videreutvikle i konkurranser. Ser vi bort fra resultatet, som vi heldigvis kan gjøre i treningskamper så gjorde vi mye bra i lengre perioder. Vi tar erfaring og lærdom av de sjansene motstanderen skaper samt bygger videre på vårt eget spill.


Follo viste godt kontringsspill med stor bevegelse og direkte spill. Alle 3 målene kom på kontringer der vi kommer ut og de løper inn. Første omgang var en meget god forestilling fra vår side. Vi rullet opp fra begge kanter og kom til flere store sjanser. Gjenvinningfasen var god og vi slapp sjelden motstanderen inn på vår halvdel med etablert spill.
I andre omgang startet vi bra og fortsatte trykket på Follo. Midtveis i omgangen kriget Markus Eliassen inn 1-1 etter en dødball. Etter utlikningen falt vi betydelig i intensitet samt at Follo løftet presshøyden.

Vi mestret brukbart å spille oss ut tross motstanderens høye press, men valgene deretter var både merkelige kombinert med dårlig bevegelse foran ballfører. Dette ga Follo initiativet og vi fikk ikke etablert spill inne på deres halvdel lengre.
To kjappe kontringer 15 minutter før slutt førte til 3-1 før vi fant tilbake og tok initiativet i kampen. På 3-2 målet 5 minutter før slutt så vi igjen mye av det vi jobber med.

Høyt press og aggressivitet på ballfører førte til ballvinning inne på Follo’s halvdel. Enkle ett-touch kombinasjoner med god bevegelse i nærsonen til ballfører ga Marius Gjestrumbakken rom for avslutning fra 25 meter. En utsøkt banan-curl
smøg seg inn under tverrliggeren. Denne type scoring viser at spillerne begynner å forstå viktigheten i å avslutte angrepene når det er tid og rom for det.
av trener Joakim Mensen.

Neste søndag får vi besøk av Trøgstad/Båstad A.