– MFK har ikke gått i dvale !

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)


– Vi har absolutt noe på gang,
sier en optimistisk sportslig leder Steinar Johnsen til mossfk.no i ettermiddag.

– Sportslig sett er vi på vei opp, tross slunken kasse. Nå skal vi fokusere på den positive trenden vi ser på banen. Vi har absolutt ikke gått i dvale som klubb,
understreker han. Johnsen trer nå inn i sin funksjon for fullt, men får med seg flere støttespillere i utøvelsen av vervet.

Styret i Moss Fotballklubb har tatt konsekvensen av at klubben ikke har heltidsansatt sportsdirektør. Sterkt arbeidspress på styremedlemmer som har sivil jobb som hovedgeskjeft, tilskrives endringen som nå kommer. Oppgavene rundt spillermateriell, kontraktsforhandlinger og mediekontakt vil fra nå av bli fordelt på flere personer. Steinar Johnsen vil derfor ha en litt annen rolle enn sine forgjengere, sier styreleder Hans Jørn Rønningen.

Klubbens sportslige utvalg trer sammen en gang i uka, og består av styreleder, daglig leder, sportslig leder, hovedtrener og spillerutvikler. I dette ligger intet nytt, men teamet vil nå fordele arbeidsbelastningen seg i mellom på en slik måte at sportslig leder bruker mest mulig tid på å være bindeledd mellom spillere, trenere, daglig leder og styret.

-Kontraktsforhandlinger og økonomi rundt spillerkjøp, håndteres heretter av daglig leder, mens spillerstall og utvelgelse av nye spillere legges på hovedtrener og spillerutvikler. Mediekontakten i forbindelse med kamp og spillere, vil bli trenernes oppgave fremover, forklarer styreleder Hans Jørn Rønningen.

-Men mediekontakt skal selvsagt også sportslig leder ha, lover Rønningen.


-Vi fortsetter det gode arbeidet mine forgjengere har lagt ned, for den gryende suksessen vi ser med årets stall er ikke noe som kom 28. februar i år,
poengterer nyvalgt sportslig leder Steinar Johnsen.


-Vi skal bygge på det som er gjort, og om to-tre år er vi forhåpentligvis enda bedre,
sier Johnsen som medgir at han har fortsatt mye å lære i dette «gamet».