MFK har det nest yngste laget i ligaen

MFK har det nest yngste laget i ligaen

Man kan alltid vri og vende på statistikk, men faktum er at Moss Fotballklubb faktisk har det nest yngste laget i PostNord-ligaen, avdeling 1. På toppen av det har laget tatt hele 30 poeng og er milevis unna nedrykksstriden. Den totale poengfangsten fra 2018 er tangert, så denne sesongen ser ut til å bli et stort steg i riktig retning.

MFK-trener Marijo Jovic kan med glede se på tabellen, selv om dette ikke er noe han ønsker å bruke mye tid på. Det han derimot er mer opptatt av er utviklingen av laget og hvordan spillerne har fremstått sammen den siste tiden. Ifølge transfermarkt.com har MFK nå det nest yngste laget i ligaen, dersom man trekker fra Ola Lønn Jenssen og Evan Ridley, og legger til juniorspiller Håkon Kolsvik. Det gir en snittalder på 23,08 år.

– Dette viser at vi har et sterkt fundament for framtiden, sier Jovic og fortsetter:

– Som regel er de yngste lagene en del av nedrykksstriden, men det er vi faktisk ikke i nærheten av. Vi ser bare oppover og gleder oss over at vi har skaffet oss mye erfaring gjennom året så langt.

Nykomponert MFK-lag

I årets stall er det selvfølgelig flere rutinerte og mer erfarne spillere som er med å forme laget og prestasjonene. Det er en god miks av spillere, hvor den yngste er Håkon Kolsvik på 17 år og Rene Elshaug i den andre enden på 32 år.

– Vi har en god mulighet til å kjempe enda høyere på tabellen neste år. Husk at vi i år har hele ti nye spillere og syv av dem kom fra lavere divisjoner. I tillegg har vi tre juniorer i A-stallen. Vi er den eneste klubben i 2. divisjon som har spilt cirka 40 prosent av kampene våre med en juniorkeeper (Andreas Wasenius), forteller mossetreneren.

– Mange av våre unge spillere har stabilisert seg på dette nivået i år og det gir laget en stabilitet. Vi kan fortsatt jobbe oss opp mange plasser på tabellen og vi kan fortsatt utvikle oss mye mer, tilføyer han.

Kan senke skuldrene

Teoretisk er det fortsatt en sjanse for at MFK kan rykke ned, men den er usannsynlig liten. Da må Vidar eller Sola vinne resten av sine kamper, mens MFK må tape resten. I tillegg må lagene imellom vinne en del kamper, noe som sier litt om situasjonen. Men for å kunne utelukke nedrykk fullstendig, må lørdagens kamp mot tabelljumbo Byåsen vinnes. Tar Moss tre poeng der, er plassen sikret.

Men på Melløs er det ingen som titter nedover på tabellen. Marijo Jovic og resten av teamet ser oppover og håper å klatre mange plasser før sesongslutt.

– Vi har en fin mulighet til å gå ut på banen med skuldrene nede i de fem siste kampene. Vi kan spille vårt spill og det er da vi er best, avrunder Jovic, som gleder seg stort til lørdagens møte med Byåsen.

Spennende framtid

Det skal også nevnes at Moss FKs juniorlag ligger an til å rykke opp til interkretsserien, mens G16-laget allerede er i interkretsserien og leverer bra der.

Mye spennende skjer også nedover i klubben, hvor unggutten Aleksander Andresen (14) er blant talentene. Han spiller med G16-laget i interkretsserien, og har i tillegg vært med på en treningsøkt med A-laget.

Kort oppsummert: Det ser bra ut på Melløs!

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design