MFK fortsatt ubeseiret!

Av: Brynjel Johnsen(brynjel.johnsen@mossfk.no)
Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Som vanlig var det stor stemning og mye som stod på spill når østfoldrivalene som vanlig på denne årstiden møtes til treningskamp. Hele 1100 tilskuere hadde funnet veien til hallen denne gangen.

FFK startet best og dominerte i åpningsminuttene. Eks-mossingene Simen Brenne og Raymond Kvisvik var begge frampå før kvarteret var spilt, men Erik Holtan ryddet bra opp i feltet. Holtan hadde nok å henge fingrene i og måtte til slutt gi etter for presset da Tarik Elyounoussi fyrte av fra ca 10 meter etter 23 minutters spill. Det stor da helt fortjent 1-0 til FFK.

FFK fortsatte å dominere kampen i første omgang, selv om MFK også kom til enkelte sjanser. Både Steffen Nystrøm og Tor Erik Moen burde kunne ha avsluttet bra, men det ble mye «nesten» for MFK i denne omgangen.

Det gikk ikke mange minuttene av annen omgang før mossingene våknet til liv. Jon André Fredriksen rundet et par FFK-spillere og satte ballen vakkert i mål etter ca 50 minutters spill. Like etter fikk MFK også en dobbeltsjanse der både Steffen Nystrøm og John Muiruri kunne ha økt MFKs ledelse.

Kampen roet seg betraktelig etter mossescoringen. Begge lag kommer til sjanser, men det skjedde egentlig ikke så mye før etter 70 minutter da Mihály Tóth fikk æren av å avslutte et nydelig FFK-angrep. 2-1 til FFK.

I sluttminuttene var vel de fleste sikre på FFK-seier, men Jonas Krogstad avsluttet med en «frekkis» etter et MFK-frispark to minutter på overtid. Moss klarte altså 2-2 mot FFK, uten å imponere så mye. Bare tidvis i første omgang virket FFK som et Tippeligalag, der beholdning var Raymond Kvisvik og Hans Erik Ramberg med fine kombinasjoner. Berthelsen var også god på Fredrikstad. Best på Moss var Vidar Martinsen og keeper Erik Holtan.

Moss sliter med mange feilpasninger og for mye five-a-side spill i bakre ledd. Det kunne straffet seg mer enn det gjorde.

Likevel: MFK hevet seg helt klart fra de to siste kampene, og farten var betydelig høyere. Det virker MFK å trives med. Bakke hadde tydelig gjennomført det han lovet etter forrige kamp: Variere mellom kort og langt. Det fungerte ikke hele tiden, men tendensen var der. Og det er heldigvis nok tid igjen til å rette på svakhetene i laget.