MFK 95 år

I dag er det nøyaktig 95 år siden Moss Fotballklubb ble stiftet. Jubileet ble behørlig markert med en samling av klubbens medlemmer og spesielt inviterte gjester på klubbhuset. Fem av våre medlemmer ble hedret med klubbens fortjenestemerke.

Tradisjonen tro blir jubileum benyttet til å hedre medlemmer som har gjort seg fortjent gjennom den innsatsen de har gjort for klubben gjennom lang tid. I loven om fortjenestemerke heter det:
”Klubbens fortjenestemerke (klubbmerke med eikekrans) kan tildeles et medlem for utmerket sportslig innsats, administrativt eller annet klubbgavnlig arbeid. Beslutning om merkets tildeling fattes i et felles møte med styret og innstillingskomiteen, og krever 2/3 dels flertall.”
I fellesmøte 3. august ble det enstemmig besluttet å tildele klubbens fortjenestemerke til følgende medlemmer:

Knut Evensen
Sammen med sin far, Odd, har Knut vært både trener og oppmann i yngres avdeling, i tillegg til at han har vært fotballformann. Knut har vært formann i MFK ASA siden starten og er den tredje generasjonen i Evensen-slekta som får en utmerkelse i MFK.

Per A. Bakke
I 1986 ble Per valgt som varamann til styret på generalforsamlingen i MFK. Jobben var å skaffe penger til å drive MFK. I 1988 kom han inn i styret og var administrasjonsleder i 10 år. I 1996 ble han klubbens formann, noe Per fortsatt er. Som en av initiativtagerne og forkjemperne for opprustingen av Melløs stadion er tildelingen fortjent.

Per Henæs
Per kom fra Fredrikstad, som Norgesmester for juniorer til MFK. For Moss FK fikk han med seg over 200 kamper på A-laget. Per tok trenerutdannelse og var til sammen klubbens trener i mer enn 10 år. I klubbens storhetstid, 1986-87, fikk du æren av å være klubbens formann. Det er hevet over enhver tvil at du skulle hatt denne utmerkelsen tidligere. Men bedre sent enn aldri!

Kjell Olofsson
Kjell gjorde nordmann av seg i 1989 og var en av støttespillerne i mange år. Men han ville gjerne ha litt luft under vingene og dro til Skottland, hvor han var i 2,5 år. Kjell returnerte til Moss i juni 1999 og har siden vært fast inventar på A-laget. Per i dag har du fått med deg 402 kamper på førstelaget vårt!

Rune Tangen
Rune debuterte i 1982 som juniorspiller på A-laget. I 1983 ble det noen flere kamper på deg, før du slo til for fullt i 1984. Rune var med i flere sesonger, men så var det nye utfordringer som fristet. Fra 1991-93 spilte han for Rosenborg, før Rune kom hjem igjen i 1994. I 1997 dro han til Østerrike og ble værende der til juni 1999. Han fikk med seg tre A-landskamper. Som straffespark-ekspert er du helt unik! Per i dag har du 487 kamper på MFKs A-lag!

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design