Mer frihet til spillerne

– Det virker som om spillerne har brukt ferien godt. De virket nesten vårkåte de kom ut på gresset, forteller hjelpetrener Per Morten Haugen. – Det var tydelig at gutta var sugne på fotball igjen.
Gode nyheter midt i disse EM tider hvor den hjemlige fotballen har ligget brakk lenge. Men torsdag er MFK i aksjon to ganger. A-laget er i Selbak og spiller mot svenske Häcken, mens rekruttlaget møter FFK 2 til Østfold derby på Melløs. – Alle tilgjengelige spillere fra A-stallen skal være med til den kampen, sier Haugen og understreker satsingen på laget i 3. divisjon. Det betyr at Kenneth Ringsrød, Anders Juliussen, Johan Petter Winnsnes, Benjamin Bruun, Simen Brenne og Dagfinn Enerly alle spiller kampen mot FFK. Dermed har MFK akkurat nok spillere igjen i A-stallen til kampen mot Häcken. Ellers fylles det på med juniorspillere som får sin sjanse til å vise seg frem.
Også trenerteamet har brukt ferien fornuftig og har en endring i forhold til spillestilen før EM. – Vi vil prøve å legge opp til å utnytte kvalitetene til hver enkelt spiller bedre, slik at de ikke blir låst i et system. Spesielt offensivt vil vi ha mer kreativitet og spontanitet. Defensivt vil vi fortsatt spille 4-5-1, men du kan si vi kommer til å ha en flytende 4-4-2/4-3-3 formasjon offensivt, avslører Haugen.
Det er ingen tvil om at MFK får en utfordring når Tippeligaen sparkes i gang igjen 2. juli. MFK møter Molde borte (2-7), så Viking hjemme (5-7) før dobbel bortekamp mot Rosenborg (9-7) og Odd Grenland (16-7). Fire knallharde oppgjør som vil gi en pekepinn på hvor godt MFK laget er. – Bortekampen mot Molde er årets tøffeste, i tillegg til Lerkendal. Men går for poeng i alle de fire kampene, vi, lover Haugen.

Til neste treningskamp 25. juni i Kungshavn, Sverige, mot GAIS forventes det at A-stallen skal spille. Kampen begynner kl. 1500.

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design