Mens vi venter på en goalgetter

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Godset har tapt kun to kamper i år, og virker sterke. Laget er bunnsolid bakover. Man kan si at det er et «kjøpalag», men det er i så fall ikke noe nytt. Det spesielle er muligens at Drammenslaget har forsterket laget med flere kjente profiler over 30 år. På papiret ligner Godset på et tippeligalag. Heldigvis er Godset-spillerne bare av kjøtt og blod alle sammen, og kan gjøres kollektivt dårlige. Det bør skje på søndag.

Fordelen med Strømsgodset er at laget er spillende. Det taler for en attraktiv kamp. Kællane nærmest hater lag som slår langt og er fysiske. Det kan ha en naturlig fysisk forklaring, men vi velger å tro at Bakke & co besitter en annen fotballfilosofi. Den virker dog vanskelig å omsette i praksis i Adeccoligaen. I alle fall uten en target-man som scorer mot lag som ligger lavt og poler baller til en stor fyr på topp. Dem er det mange av i Adeccoligaen. Leter vi etter en fysisk spiss? Vondt skal fordrive vondt?

Ralph Bakken er på sommerferie, men ligger nok ikke bare i hvit sand og myser mot sola. Han vet vi sårt trenger en spiller som kan avgjøre kamper til vår fordel. Derfor speider han fortsatt etter én som leverer varene.

Joda, vi har riktignok en toppscorer. Jon André står bokført med 4 mål. En fantastisk spiller på sitt beste! Vi trenger absolutt mer fra den kanten, og venter fortsatt på at Amin skal løpe baller i mål. Mo er i stand til å finte vekk et helt lag fra sin dype spiss-rolle og berede grunnen for det avgjørende sparket mot mål. Så langt, alt vel. Men ikke lenger. Vi vil hevde at Moss ville ligget parallelt med Godset på tabellen med en måltjuv på topp. Hittil har ingen påtatt seg vervet.
Så…mens vi venter på spilleren som skal aksle vervet, tar vi til takke med scoringer fra Vidar og Fabien. Mål er mål!

Lykke til på søndag!